Jump to content
Lukas92

DORH

Preporučene objave

Pozzz...prijavljen sam za prijetnju te uz to sam i lovac te mi pokupili oruzje... ispitan u policiskoj postaji te ujutro u DORH-u znaci imam najmanje 15 svjedoka da nisam pocinio to za sto me se tereti..pa me zanima koliko traje postupak dali ce me poslat na sud ili odbacit tuzbu protiv mene.. Za 10 dana ce bit Ravno mjesec dana kako sam u DORHU ispitan jos mi nista nedolazi dali su odbacili ili me salju na sud...koliko im treba vremenski da visim na cem sam?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Okviran rok DORH-u za donošenje meritorne odluke je 6 mjeseci od upisivanja kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava.

Ukoliko su vas odlučili optužiti, onda ćete dobiti kući ili optužnicu radi davanja pisanog odgovora ili presudu sa suda kojom bude izdan kazneni nalog (ukoliko vam je to prvo kazneno djelo).

Ukoliko vas nisu odlučili optužiti, nećete dobiti ništa kući osim ako sami zatražite obavijest o odbačaju kaznene prijave.

Napominjem kako sve ove stvari možete provjeriti osobnim odlaskom u DORH i vršenjem uvida u spis, što je vaše pravo (ne vidim u ovom trenutku i prema ovim podacima da bi bilo neke osnove da vam uskrate uvid u spis).

Što se procedure tiče, DORH je najvjerojatnije napravio svoj posao i donio odluku, što bi značilo da su, ili odbacili prijavu (o čemu, ponavljam, da vi obavijest nećete dobiti osim ako je sami zatražite) ili su digli optužnicu i poslali sve na sud, a tamo onda ide daljnja procedura i to traje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

e ovako  kako je proslo mjesec dana od onoga sto sam vam vec pisao...zaboravio sam rec da sam imao mjeru opreza i zabranu priblizavanja osobama na 50 metara koji su me prijavili...jucer 23.7 mi dolazi rijesenje gdje su mi ukinuli zabranu prilaska...te jos dobio obavjest o zavrsetku istrage i sad pise rok podizanje optuznice odnosno donosenja rijesenja o odbačaju mjesec dana od upisa... Sad me zanima kako su mi ukinuli zabranu prilaska tim osobama ako jos nista nije gotovo!?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sa zakašnjenjem, mjera opreza je supstitut za osnovu/-e za određivanje istražnog zatvora, istina blaži supstitut, no ipak se radi o restriktivnoj mjeri, onoj koja u određenoj dozi ograničava pojedinca u određenim njegovim pravima i slobodama, koje inače redovito ima bez ograničenja, stoga je kao takva podložna redovitoj kontinuiranoj kontroli od strane tijela, koje ju je odredilo.

Očito je procijenjeno da više osnove nema pa je ukinuta, a sama mjera je najvjerojatnije bila određena radi onemogućavanja utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×