Jump to content
Sign in to follow this  
hetta

Prijaviti inspekciji ili što poduzeti?

Preporučene objave

Ne mogu napisati o čemu točno se radi jer će se dati naslutiti o kojoj firmi, a to ne želim. Uglavnom, ta mi je firma "omogućila" da po povoljnijoj cijeni nešto kupujem. Po cijeni koja je inače predviđena za grupu građana, a u koju ja ne spadam, ne zadovoljavam uvjete. Ti građani popunjavaju određeni obrazac, podnose određene dokaze da zadovoljavaju te uvjete i onda im grad odobrava korištenje tih povoljnijih cijena. Ja sam to dobila preko radnih kolega koji u mojoj firmi svi to koriste jer je jedan naš kolega rodbinski povezan za vlasnikom tvrtke. Nisam popunjavala nikakav obrazac, niti išta slično. Nakon kratko vremena javio se problem da ne mogu uopće više kupovati to nešto. Dođem u trgovinu, "kartica vam nešto ne vrijedi", "istekla vam je", "nema novca na njoj" (a ima)....poslala sam pisani upit/prigovor toj tvrtci i napisala neka mi objasne u čemu je problem, nek se izjasne po kojoj cijeni i uvjetima ja mogu kupovati robu kod njih, zašto ja moram svaki put na x lokaciji ići potvrđivati račun....dakle, ja ću plaćati i punu cijenu, nije problem. Budite iskreni - da je vama netko ponudio 60% nižu cijenu, da vaši radni kolege svi to koriste, da vas oni preporuče -  i vi bi pristali, ili ne bi? Bi.

Što se dogodilo....dobila sam odgovor u zakonskom roku od 15 dana da im nije jasno u čemu je problem - iako sam sve objasnila i priložila dokaze. Dakle, trenutno je moj problem što oni negiraju da imam novce na toj kartici - a ja mogu dokazati da imam. I u pat poziciji sam - ne mogu kupovati jer kao nemam novce na toj njihovoj kartici. A ne mogu čak ni punu cijenu platiti jer sam već "registrirana" kao kupac pod drugim uvjetima. To mi predstavlja ozbiljan problem jer to nešto što kupujem mi je neophodno za posao svaki dan (ne radi se o luksuzu nego neophodnosti) i ako ću morati negdje drugdje onda sam financijski kvarna za one novce koji su ostali na kartici ove firme.

Moje pitanje - ja bi sve prijavila dalje, tržišnoj ili nekoj inspekciji. Ali me zanima mogu li me "kačiti" za to da sam koristila neko vrijeme pravo koje nisam ni imala? Jer ja nisam nigdje dokazivala ni izjavljivala ni potpisivala da spadam u grupu građana koja smije koristiti jeftinije cijene. K tome, ako ja nadrapam, vjerojatno će ukinuti te "povlastice" i svim kolegama u firmi.

Ne znam što. Pa ako netko može dati neki savjet bez da posprdno i bezobrazno izjavljuje "tako ti i treba" - bilo bi dobro.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×