Jump to content

Žalba na presudu visokog prekršajnog suda


Mia_1983

Preporučene objave

Pozdrav,

Molila bih Vas pomoć. U lipnju 2018.dobili smo obavijest doma da je suprug napravio prekršaj vozeći se 120km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 60km/h. Suprug to nije napravio pa sam išla na policiju vidjeti snimku navedenog prekrsaja. Na snimci se vidi registracija naseg auta, ali je to sasvim drugi model automobila. U svakom slucaju dosla je kazna na koju smo se žalili. Suprug je pozvan na sud. Na sudu je obrazložio sve i dobio kaznu od 1000kn. Iako nije ništa napravio, odlučili smo kaznu platiti i završiti s time. Sad nam dolazi nova presuda u kojoj piše da se MUP žalio na presudu i da je visoki prekršajni sud tu žalbu uvažio čime je kazna vraćena na 5000kn + 3mj oduzimanja vozačke. Uputa o pravnom lijeku ne postoji. Znate li, postoji li ikakav način na koji se možemo žaliti i kome? Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je napisao poštovani Sivko, pod redovnim putem smatra se pravo žalbe, a protiv odluka VPSRH-a prava žalbe nema. Ostaju (u teoriji) izvanredni pravni liljekovi, međutim ni ja ne vidim da bi postojala kakva osnova za iste.

Slažem se da ovo je neuobičajena (u praksi) situacija, ali nije izvan ni protiv zakona, policija kao ovlašteni tužitelj imala je pravo žalbe, iskoristila ga je, a VPSRH dao joj je za pravo odnosno složio se da je prvostupanjski sud pogrešno odmjerio sankciju (ili čak pogrešno odredio i prekršaj ?).

Ono što mi nije jasno, ukoliko je ova tvrdnja točna da se radilo o drugoj vrsti vozila, zašto se nije tražilo u postupku da se to razjasni? Jer, fotografija kojom je snimljeno vozilo nije dokaz identiteta počinitelja, ali jeste brzine, a po meni i konkretnog vozila budući se odnosi na nj. Tu je trebalo, po meni, tražiti vještačenje da se utvrdi tip vozila, jer postoji mogućnost da se, ukoliko ovo što govorite je istina, netko služi vašim reg pločicama (krivotvorenim) u prometu, pa su u budućnosti izvjesne i nove kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na trudu u odgovaranju.

Vozilo je bilo rent-a-carovo. Kad smo dobili obavijest da je prekrsaj pocinjen, ja sam odmah osobno isla vidjeti snimku u pol.postaju. Dobila sam na uvid snimku na kojoj se vidjela reg.oznaka i vozilo. Reg.oznaka je bila kao na nasem autu, auto je na snimci bio skoda fabia bijela, normalan tip. Mi smo vozili crvenu karavan fabiju. Sa mnom su jos bili sluzbenica i policajac i nisu mogli objasniti kako se razlikuju auti u pitanju.

Sve smo to napisali i u zalbi i prilozili sto smo mogli kao dokaz (fotografija auta). Na sudjenju, kad je suprug pozvan na ocitovanje, prilozena je samo snimka reg.oznake, ne i cijela slika vozila kako sam ga ja vidjela u pol.postaji.

Iskreno govoreci, platila bih i kaznu samo da zavrsi ta trakavica, ali oduzimanje vozacke na 3.mj nam je stvarno velik problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo se, po meni, nije smjelo desiti. Ne znam što bih vam dodatno sugerirao, jer kroz prekršajni postupak ne vidim što bi se moglo napraviti, a izvan njega, sve što bi se eventualno i dalo napraviti, trajalo bi dosta dugo i ne bi vas "spasilo" oduzimanja vozačke.

Možda da se vidi sa državnim odvjetnikom postoji li osnova za podnošenje zahtjeva za zaštitu zakonitosti (ali i ovo sam vam napisao na blef, jer nemam uvida u spis). Što je sud napisao u obrazloženju glede vaših navoda da se ne radi o vašem autu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 sati , Mia_1983 je napisao:

Nista, doslovno su to izignorirali.

A budući se Vi niste žalili već samo policija glede sankcije, to je očito prošlo i na višoj instanci ispod "radara".

prije 16 sati , Mia_1983 je napisao:

Ok, hvala Vam puno u svakom slucaju. Platit cemo kaznu i cekamo obavijest o oduzimanju vozacke.

Nema na čemu, jer i nisam Vam nažalost pomogao. Takve se stvari ne bi smjele događati, ali eto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija