Jump to content

OVLASTI VLASNIKA JDOO


Mile87

Preporučene objave

Poštovani,

suvlasnik sam jdoo-a, drugi suvlasnik je direktor firme.

Zanima me kolike su moje ovlasti kao suvlasnika i zaposlenika jdoo-a, tj. imam li pravo i koliko zastupati firmu kod ugovaranja poslova,potpisa dokumenata, ugovora,zastupanja na javnim naztječajima, potpisivanja elaborata koje firma izrađuje ...

Uz to da radi dobivanja poticaja samozapošljavanja smo morali potpisati izjavu kod javnog bilježnika da ćemo oboje obnašati dužnost direktora ali da isto nije moguće upisati u sudski registar, te me zanima koliko ta izjava ima pravne težine i u kojem pogledu se ona može koristiti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemate ovlast, ovlast ima samo direktor. Međutim, po praksi nekih sudskih registara, j.d.o.o. može imenovati prokurista, pa po osnovi trgovačke punomoći (prokure), možete dobiti ovlast zastupanja.

Ova izjava kod HZZ-a je po mom mišljenju bez pravne težine prema trećima, jer trećima može značiti samo ono što je javno dostupna informacija, a to je ono što je upisano u sudski registar, druge ne obvezuje neka vaša izjava dana za neke treće potrebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta izjava je potpisana kod javnog bilježnika i ne piše da je u svrhu hzz-a, u njoj piše da oboje vršimo dužnost direktora ali s obzirom da jdoo ne može imati dva direktora da je jedan od nas imenovan.

Koja je procedura za prokurista dali je potrebno raditi cijeli osnivački akt ili se može samo dopuni kao u d.o.o.?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija