Jump to content

Likvidacija j.d.o.o


Švabo11

Preporučene objave

Bok Ljudi,

imam podhitno pitanje, ili je mozda netko u slicnoj situaciji?

2016 otvorio sam tvrtku j.d.o.o

ja zivim i radim inace u Njemackoj i mislio sam rodjakom ovdje koji biznis napraviti. Ja sam osnivac i Direktor, dok rodjak nije spomenut. Ali bih on trebao biti knjigovodja i glavni Radnik ja vec kao investitor.

tako je doslo da nismo nista mogli sredit. Tvrtka nema imovine, radnika ni prometa cak ni svog racuna. I Nazalost je rodjak tesko obolio 2017.

E pa ja jos u njemackoj. Pocetkom 2019 javlja mi majka da je stigla pisma Fine koja je odbila jer se mora potpisati. 

Ja sam dosao sad u HR i otisao 1.07 likvidirati tvrtku u skracenom vremenu sto mi je biljeznik rekao da je Novo. 4.07 je stigla ponovo pisma i ja primio. Kazne odnosno na tvrtku 2100 Kuna i za mene 300 Kuna skraceno ako uplatim 2/3 u roku od osam dana ili se zaliti tj prigovor da napisem u  roku od tih osam dana. 

Sad sta mi je bolje izbjeci vecu stetu? Imali itko iskustva? Jel kad platim vjerojatno tih 300 Kuna sitze i kazna za 2017 i 2018 i to jos veca?! Jeli me u skracenom lividiranjem mogu prebaciti kaznu za tvrtku osobno na mene? Jer sam citao da odgovaram 2 godine za dugove prema radnicima i vjerovcima ako je to uopce Fina?

i tko mi moze prigovor napisati? Tako je cak radnica u fini rekla da prije napisem jer ovako priznajem prekrsaj?! Bitno je da neplatim kaznu ili moguce kazne tvrtke.

puno Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Stižu i kazne za 2017. i 2018. godinu, da, predlažem da napišete prigovor da Vam se smanji kazna, tako da ne platite ovako visoku kaznu, a i žalbom ćete odgoditi odluku o kazni. Nadam se da ste u međuvremenu pokrenuli likvidaciju firme.

Hvala. Jesam pokrenuo sam postupak likvidacije. Nazalost novi šok me podnio kod porezne uprave, jer sam morao vaditi potvrdu da nema tvrtka duga. Morao sam danas uplatiti 1650 kn za hrvatsku gospdoarsku komoru...cak su se i tamo cudili da je to moguce bez da tvrtka Nema ni racuna. To sam uplatio jer me dosta iznerviralo to Sve i nisam sad jos tu htio zalbu uputit i jos duze razvlaciti. Sutra bih trebalo biti vidljivo kod porzene te cu odmah izvaditi dokument i predati biljezniku koji ce online sve poslati trgovackom sudu tako da ce biti za koji dan likvidirana tvrtka.

 

u vezi Fine sam prigovor napisao da tvrtka nije radila, Imala racun itd te da nisam nikad dobio neku opomenu sto je Inace normalno kako sam cuo. Tako da sam uvjeren bio da nemah nikakvih problema. I naravno da sam iz njemacku i nisam mogao prije Sve sredjivati. 

Kaznu za mene bih cak prihavatio Ali sta je zbog tvrtke? Tvrtka nema imovine niti icega da bih se platila kazna?! I naravno je visoka. Zato i se bojim da ih povecaju jos za 2017 i 2018 godinu. Nadam se da ce se samo mene kazniti zapravo naplatiti...

jer mozda to znate kako izgleda tu situacija?

 

hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da ćete platiti samo kaznu za sebe, jer tvrtka ne može platiti kaznu, nema imovine niti računa, niti će je se za isto moći prisilno teretiti. Po Prekršajnom zakonu ne vidim da postoji mogućnost prijelaza odgovornosti za naplatu kazne s pravne osobe na odgovornu osobu, no predlažem da pričekate još neko iskustvo ili mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija