Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

anton887

nagrada za rad isplata

Preporučene objave

moli se savjet...prema novom pravilniku o porezu na dohodak nagrada za rad radnicima može ići neooporezvo do 5 tisuća kn na tekući račun..U tvrtki je 10 ak radnika koji imaju zaštičeni račun i omaškom im je isplaćeno na ruke, jer se poslodavac rukovodio mišljenjem ministarsva financija da se mogu regres, božićnica, jubilarne nagrade i slično isplatiti na ruke do neporezivog dijela ako ne postoji ovrha kod poslodavca. Međutim, napravljen je previd jer ova nagrada ne spada pod to mišljenje ministarstva koje izlazi u susret radnicima koji imaju zaštičeni račun jer od toga ništa nije izuzeto od ovrhe.

Porezna prilikom unosa nije dozvolila prijavu isplata na ruke, jer se radilo o nagradi za rad do 5000 tisuća kn, a u međuvremenu su radnici dobili u gotovini novac...Jel postoji način ili ima tko iskustva kako ovo korigirati, osim da se radnicima sada kaže da moraju vratiti novac natrag ili da im se skine s plaće idući mjesec što ne bi bilo ugodno

moli se još jednom za savjet.

 

puno hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×