Jump to content

Prometna nesreća - jedan sudionik


netkoizmase

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima, pišem u ime prijatelja koji je u potpunom šoku a i ne zna se baš koristiti raznim forumima i internetom pa sam odlučio to učiniti umjesto njega, čisto da ga umirim ili da mu kažem što može očekivati.
Prijatelj mi je izazvao prometnu nesreću motornim vozilom B kategorije u kojoj je samo on sudjelovao (slijetanje s ceste, materijalna šteta, bez teških fizičkih ozlijeda). Napravio je glupost i otišao s mjesta događaja, policijski službenici su ga vjerojatno uočili u prometu te ga dopratili kući, po njegovom navodu evidentirali izvan automobila, odveli u stanicu gdje je napuhao 1.6 promila, odvezli ga na hitnu gdje nisu ustanovljene nikakve teške fizičke ozlijede. Policajci su ga odmah potom vratili kući, vratili mu sve dokumente, i vozačku i osobnu. On je sada van sebe i stalno mi govori kako se boji da će protiv njega biti podignut optužni prijedlog, ja ne znam kako da ga umirim osim što mu govorim što je tu je i što će biti biti će. Rekao mi je da je sutradan zvao policijsku postaju i pitao da li je rađen očevid i da su mu odgovorili da nikakav očevid nije rađen.

Može li mi molim Vas netko od Vas reći da li postoji mogućnost podizanja optužnog prijedloga? U stanici nije dobio nikakvu kaznu niti prekršajni nalog, nije zadržan na triježnjenju niti su mu uzimali krv i urin, barem on tako govori. Prometna se dogodila na prostoru PU Virovitičko-podravske u manje naseljenom selu, ako to išta znači.

 

Hvala vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija ce podnijet prekršajni nalog i kazna je MISLIM  1500kn +200 kn skica +110kn sudski troškovi. 
Za iznad 1,5 promila, zakon određuje globu od 5000 do 15.000 kuna, uz zabranu upravljanja vozilom, prijedlog zatvorske kazne do godinu dana te tri prekršajna boda.
E sada imaš ove dvije stavke,ako je dobar s nekim u PU to se sve da izgladiti,no ako nikog ne zna i oni su morali ispuniti kvotu sve to ide na sud i moze ocekivat plavu kovertu.
Mislim budimo realni,stari moj sletis s ceste,napiris 1.6 i da sve prodje bez problema?
Prvo i osnovno pijan si vozio prometno vozilo koje je moglo zavrsit frontalnim sudarom i nekoga ubiti..
Sad ce se nauciti pameti i ne piti dok vozis,necije dijete je na cesti..A samim time je ugrozio svoj život.Dok voziš ne pij! uzmi taksi ! 


 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija