Jump to content

Fraktura oba lakta i malog prsta na ruci


Ornela75

Preporučene objave

Poštovani. Prošlo ljeto 14.08. me je nećak gurnuo na cestu i zadobila sam dvostruki prijelom laktova i malog prsta na lijevoj ruci. On je u Londonu zadnje 3 god i došao je u goste kod moje majke sa partnerom englezom(gay populacije). Oko 18.30h napravili su cirkus kod majke na katu, tako da je došao nepoznati dečko,razbio vrata, ušao u kuću i potukao se sa njim dvojicom nakon što su se dovikivali, vrijeđali, psovali na hrvatskom i engleskom. Ja sam u prizemlju privatne kuće a majka gore tako da sam nešto čula. Pozvana je policija, napravljen zapis. Navečer majka govori tom nećaku da odu spavati kod njegove tete koja isto živi u Puli jer da ona ne može spavati u kući punoj krvi i razbijenih vrata. Englez partner od mog drugog nećaka(od bratića sin) počeo psovati Istru, Hrvatsku ,Pulu i pogrdno govoriti i kao finiš lupio portunom, samo što ga nije odvalio. Tu izlazim ja i vičem na Engleza da šta tu mi je došao raditi probleme a moj nećak se zaletio i gurnuo me sa leđa da sam ja pala potrbuške. Moja majka viče:Bravo Igore!. Majka i ja nismo u dobrom odnosu otkad sam se rodila me je dala kod tete a pogotovo sad otkad mi je otac umro prije par godina stalno problemi. Ne želim potpisati prodaju kuće i ona je jako bijesna zbog toga. Moj ponos mi ne da da pokažem da sam povrijeđena i odlazak prema autu u bolovima gdje su se podjeli da krenu, međutim Englez počinje lupati vratima od auta da me odgura a i inače je živac i bili pod djelovanjem alkohola i tko zna čega. U tom dolazi majčin prijatelj koji stavlja jednu ruku oko mog vrata a drugu preko prsa i baca me u dvorište gdje se ja sa bolesnim rukama dočekujemo na stepenište. Sugerirano mi je da ih tužim sve, međutim odvjetnik mi kaže da nije praksa da se tuži više njih. Držimo se mi vašeg nećaka,kaže. Dogovorili smo se za tužbu na postotak ali u odvjetništvu nisu imali nećakovo prebivalište. Oni su isto veče uhvatili avion za London i policija iako je bila na moj poziv nije ga uspjela ispitati. Odvjetnik mi je rekao da imamo vremena do ljeta pa će ga zaustaviti kad dođe opet. I ja sam ostala na tim njegovim riječima. Međutim saznajemo od rodbine da je on uhićen u Dalmaciji prije dvadesetak dana i tvrdi da me nije ni pipnuo. Ja imam dvoje svjedoka koji su dali izjavu policiji i to je jedan zaštitar koji surađuje svakodnevno sa policijom. DO se pokrenulo ali ja bi voljela ipak tužbu pokrenut, čak i protiv majčinog prijatelja (tu sam mogla dokrajčiti ruke) ali njega nisam spominjala policiji ali moj svjedok je, kako je gledao gdje ću ponovno pasti kad me on odbacio. Koje su mi mogućnosti kad još nije dokazana ni krivnja? Da nije kasno? Koja je to cifra odvjetnička. Išla bi na postotak. Koje su mi šanse? Bojim se da se to ne razduži i padne u vodu. Zastara ili sl. Nećak je iz Osijeka, živi u Londonu a to se desilo u Puli. Nisam mogla reagirati jer nismo imali adrese za dostavu odvj.poziva. sad valjda imaju kad su ga našli, ispitali ali neće mi preko telefona ništa reći. Help! Ornela

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate li podatak da je protiv nećaka pokrenut kazneni postupak?

Ukoliko jeste, moja sugestija je da u sklopu istog (ako već niste, onda sutra) podnesete DORH-u ili sudu (ovisno o fazi u kojoj je postupak) prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva usmjeren na naknadu štete, a kojim ćete ujedno prekinuti zastarni rok za potraživanje naknade štete sve do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka.

Glede ostatka, složio bih se sa vašim odvjetnikom da je bolje uperiti zahtjev kontra nećaka, pogotovo ako se protiv njega vodi kazneni postupak. S odvjetnikom možete dogovoriti i rad na postotak uspjeha u sporu. Prema Tarifi, maksimalan postotak je 30% od ostvarenog uspjeha, ali praksa je takva da se to vrlo često ne poštuje, pa ide i iznad toga. To je stvar svakog odvjetnika i strankine spremnosti da pristane na takav aranžman.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam podatak iz odvjetništva da je on pokupljen i ispitan negdje u Dalmaciji prije 20- tak dana. Došao je na ljeto opet u Hrvatsku iz Londona.Tri puta sam kontaktirala odvjetništvo koji kažu da ću dobit poziv za ispitivanje, isto tako i moji svjedoci i da će mi na sudu predložiti odštetu, te koju cifru,da ću dobiti formular koji ću ispuniti. Danas bila u policiji da mi daju njegovo prebivalište, tako kaže "moj"odvjetnik". Da nađem adresu da bi mu on mogao uručiti poziv. 14.08. će biti god.dana. Na policiji mi nisu dali njegove podatke. Da ja svejedno učinim ono što ste vi predložili jer mislim da je to u fazi ispitivanja i da netko koči stvar. Međutim svejedno je tjeralica bila za njim čim su ga uhvatili da ga ispitaju pošto je on izbjegao ispitivanje otišavši isto veče u London. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam zašto bi vam vaš odvjetnik uručivao poziv? Kao da će se odazvati tom pozivu.

S isticanjem prijedloga za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva ne gubite apsolutno ništa, dapače, po meni se štitite budući u ovom predmetu postoji i međunarodni element, a Britanci i nisu najskloniji izručenju. Vaša odluka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija