Jump to content
sb28011998

Ostanak u obiteljskoj kući sa djecom nakon rastave braka

Preporučene objave

Poštovani.

Naime već 2 mj sa sprugom vodim razgovore o rastavi braka radi nepovratno narušenih odnosa. S obzirom da on ne vjeruje da zena muza može samo prestati voljeti, već 2 mj me optuzuje za preljub, psihicki maltretira, Neki dan čak i fizicki nasrnuo na mene(u tom momentu je susjeda bila kod nas) iz razloga što nisam htjela predati mobitel. Naime svakondevne ucijene da će mi uzeti djecu i ostaviti bez icega nagnale su me da se informiram. Naime oboje smo zaposleni u bolnicama i radimo u smjenskom radu. Oboje dobri roditelji iako je on roditelj za zabavu a ja za sve ostalo. Imamo dvoje djece 6 i 1 god. U braku smo 7 godina, prije 10 mj kupili smo kuću od mog oca i sada trenutno živimo u njoj. On je nositelj kredita, ja sudužnk. Kuća je dvojni objekat u jednom živimo mi u drugom su stanari. Predložila sam mu da se iseli i neka uzme stanarinu od stanara i neka si s tim plaća stan jer jednostavno svakodnevne svađe i njegova maltretirnja više ne mogu izdrzati a mislim da ni za djecu to nije povoljno-ne želi. Na svaki prijedlog udara kontru.  On tvrdi da kad pokrenem rastavu da će on živjeti u jednom dijelu kuće a ja u drugom na šta ja definitivno ne pristajem jer po meni to nije normlno da živimo rastavljeni u istom dvorištu, niti je to dobro za moj mir a ni njegov. Zanima me sljedece.

1. Dali je moguće da prilikom podnošenja rastave braka s obzirom da se ne možemo dogovoriti tko će otići u podstanare ,da ako djeca budu dodjeljena meni da imam prava ostati u kući a da on mora izaci? 

2. Tko donosi tu odluku i kolko se to čeka?

3. UKOLIKO se ne dogovorimo u vezi djece i zajednickog skrbnistva dali privremenu odluku donosi centar ili sud i šta u međuvremenu? Živimo svi zajedno?

2. Još uvijek nisam sigurna da li ga želim prijaviti za psihicko i fizicko maltretiranje, kakve posljedice to može donijeti  za njega i gdje to prijaviti?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.×