Jump to content

Problem sa susjedom


mspeljko

Preporučene objave

Molila bi da mi netko odgovori, a bojim se da ću sigurno i trebati pravnu pomoć, zbog prvog susjeda.

Međe su nam odvojene svega 50cm jedna od druge (starija gradnja), a susjed je, bez naše suglasnosti izbušio odvod za napu i fasadni bojler na zid koji graniči s nama, tako da sad u dvorištu ne možemo obitavati od smrada ( kad se kuha ili kad radi bojler). Stariju kuću i zemlju sam naslijedila od bake i ujaka, dogradila ( sa suprugom) i legalizirala 2014.U međuvremenu, dok je trajala ostavinska rasprava, poslije moje bake, susjed je nazidao zid na našu škarpu. Kad smo stupili u posjed, odmah smo ogradili našu parcelu, na što je on vidno negodovao ( jer je mislio na zid škarpe dizati kuću) i od onda nastupaju problemi.  Do mene je parcela za koju se spore tri vlasnika, a kojom prolazi kanalizacija, koja je napravljena za bivše države, a koju su nagodbom s tadašnjim vlasnikom riješili ljudi koji su se priključili.

Međutim, susjed je uzurpirao tu parcelu i na njoj počeo skladištiti otpad, prijeteći se da će zabetonirati cijev kanalizacije, tako da nam se odvod vrati u kuću. Potkopavao je našu škarpu, a nalazimo se na kliznom terenu i nebi se čudila da se sve uruši. obzirom da ne mislim plaćati štetu nastalu njegovim krampanjem i bušenjem, molim da mi netko odgovori što mi je za činiti. Na žalost, s lijepog s njim nismo mogli. Pokušat ću slikama dočarati o čemu se radi.

Unaprijed se zahvaljujem

 

076.jpg

075.jpg

074.jpg

082.jpg

083.jpg

109.jpg

110.jpg

084.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija