Jump to content
J888

Zabilježba na stanu

Preporučene objave

Poštovani, 

prije nekih petnaest godina suprug i ja kupujemo dvije nekretnine financirane kreditom. Banka kao i nas odvjetnik provjeravaju papire i sve je u redu. Nakon nekog vremena saznajemo da je stan već bio prodan, nekakva prevara je bila u pitanju između dva prijatelja, nikakav ugovor nisu potpisali, novac je isplaćen  na ruke i ništa se nije moglo dokazati na sudu. Tu ta priča završava. Otprilike nakon pet godine od kupnje stana iz nekog razloga izvadim vlasnički list u kojem je banka naravno vlasnik i primjećujem nekakvu zabilježbu na stanu od strane jednog odvjetnika. Moj odvjetnik tu zabilježbu izbriše, ne pridonoseći veliku pažnju kao ni mi tad. Nikad nismo saznali o čemu se točno radilo i kako je došlo do toga. Za tri godine mi ističe kredit. Ono sto me zanima je , mogu li imati problema nakon toga ako nisam do sad? Kako da provjerim o čemu se radilo u toj zabilježbi? 

Hvala 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 4 sati , J888 je napisao:

izvadim vlasnički list u kojem je banka naravno vlasnik 

Vlasnik ste Vi, a banka je upisala založno pravo na nekretnini?

prije 4 sati , J888 je napisao:

Kako da provjerim o čemu se radilo u toj zabilježbi? 

Uvidom u povijesni izvadak iz zemljišne knjige. To je javna isprava koja pored sadašnjeg stanja nekretnine, sadrži i sve promjene koje su tome prethodile.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovana, 

negdje sam Vam poslala odgovor , al ne znam gdje pa ću ponoviti. Vlasnik sam ja, a banka je upisala založno pravo, da. Može li se uvidom u povijesni izvadak viditi i zašto je upisana zabiljezba, koji je razlog. Inače, upisao ju je odvjetnik koji je na “glasu”.

Jesam li na koji način zaštićena , ako je banka prije odobravanja kredita trebala pregledati papire. Može li se nakon dvadeset godina plaćanja i otplate kredita netko pojaviti i tražiti stan. Hvala Vam

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 6 sati , J888 je napisao:

Može li se uvidom u povijesni izvadak viditi i zašto je upisana zabiljezba, koji je razlog. 

Da, može.

 

prije 6 sati , J888 je napisao:

Jesam li na koji način zaštićena , ako je banka prije odobravanja kredita trebala pregledati papire. Može li se nakon dvadeset godina plaćanja i otplate kredita netko pojaviti i tražiti stan.

Ne možete se pozivati na rad ili pogrešku banke, sami ste trebali provjeriti zk stanje i rad banke. Svašta je moguće, a opet ne mora biti ništa. Svakako provjeriti kakvih je sve upisa bilo, te ima li sada upisanih tereta (osim banke).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×