Jump to content

Državni službenik i freelancanje


hetta

Preporučene objave

Smije li državni službenik zarađivati i preko interneta? Freelancanjem recimo? Nije iz područja u kojem inače radi, sasvim neka druga struka je u pitanju.

Pitam ustvari da li smije bez odobrenja čelnika tijela, koje se inače mora tražiti kad se radi o dodatnom poslu.

Jer znam ljude koji čak rade kao sudski tumači bez tog odobrenja čelnika, na foru što kao jako malo zarade mjesečno, par stotina kuna....opet, za rad na fakultetu je kolega tražio to odobrenje, ali je bio posao iz baš iste struke u kojoj radi (ovo sudski tumač nije). Ma ne znam da li ću i kune zaraditi freelancanjem, tek bi počela, a ne želim niti tražiti odobrenje ako ne ide, a niti ne želim dati ikome "materijala" za otkaz.

Možete mi i poslati poruku ako ne želite tu pisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Znači i za rad u onim odborima na biračkim mjestima kad su izbori (ono za 300kn, a ima i onih koji rade za više, oni kojima se "nose" listići na kraju zatvaranja birališta)? Jer i za to se dobiju novci. I ako gledamo strogo što je propisano, smiju se bez dozvole izvoditi samo povremena predavanja, seminari, izdavati publikacije.

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
prije 5 sati , hetta je napisao:

Nitko ne zna odgovor ili se ne usudi iskomentirati rad državnih službenika na izborima?

Ne bih rekao da nitko ne zna, nego prije da kolege smatraju kako se radi o trivijalnoj stvari. U principu državni službenik za (skoro) bilo kakav drugi izvor prihoda tehnički treba suglasnost čelnika tijela, pa čak i ako se radi o 300 kn za izbore ili nešto slično. 

Postavlja se pitanje što će se dogoditi ako zaradi tih 300 kn bez prethodne suglasnosti. U tom slučaju kadrovska služba tog tijela, ako raspolaže tim informacijama može iste proslijediti onome tko je neposredno nadređeni tom službeniku 'prekršitelju', kako bi ovaj procijenio ima li tu elemenata za stegovnu odgovornost. 

Možda najbolje možete sami odgovoriti na takvo pitanje na način da se stavite u poziciju tog nadređenog, otvorite propise i odlučujete. 

Prvo:

Članak 33.


(1) Državni službenik može izvan redovitoga radnog vremena, po prethodno pribavljenom odobrenju čelnika državnog tijela, obavljati poslove ili pružati usluge pravnoj ili fizičkoj osobi, samo ako nad tim djelatnostima, odnosno nad radom te fizičke ili pravne osobe, državno tijelo u kojemu je u službi ne obavlja nadzor ili ako takav rad nije zabranjen posebnim zakonom, te ne predstavlja sukob interesa ili prepreku za uredno obavljanje redovitih zadataka niti šteti ugledu državne službe. 

(2) Odobrenje iz stavka 1. ovoga članka nije potrebno za objavljivanje stručnih članaka i drugih autorskih publikacija, odnosno obavljanje poslova povremenog predavača na stručnim seminarima i savjetovanjima. 

(3) O zahtjevu državnog službenika za davanje odobrenja iz stavka 1. ovoga članka čelnik državnog tijela odlučuje rješenjem.
 

Nadalje, ako odlučite da je isti kriv prema članku 33, trebate pokrenuti postupak za tešku povredu (jer se ne može pronaći odgovarajuća laka povreda) službene dužnosti iz članka 99. Zakona o državnim službenicima.

Iz navedenog proizlazi da bi kazna za obavljanje takvog posla bez suglasnosti bila neusporedivo teža i ozbiljnija od koristi koju je službenik pribavio kršenjem propisa, pa bi bilo neprimjereno i neekonomično pokretati takav postupak. Teško da bi Službenički sud mogao presuditi protiv službenika u navedenom slučaju. 

 

 

uređeno: od Mario137
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što kaže Mario, da, radi se o formalno jednostavnoj stvari - za svaki takav oblik rada treba tražiti suglasnost, a ako nema suglasnosti, ne može se raditi. Formalno tu nema puno filozofije, a dodao bi da iznos plaće nije bitan, nego  samo da se radilo bez odobrenja i sankcija bi morala postojati.

Međutim, kako to kod nas već ide, nećemo se držati zakona kao pijan plota i nekima će to biti tolerirano (jer su članovi stranke, jer su prijatelji rukovoditelja, jer je plaća slaba pa ju treba pojačati...), a neke će se nagaziti i za suđenje na dječjim utakmicama bez odobrenja. To vodi do toga da se ne može unaprijed i ovako u nekoj raspravi reći kako će točno ta situacija za koju pitaš na kraju završiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Malo kasno odgovaram, ali cijenim trud. Dobila sam odgovor. Nije me zanimalo da li je trivijalno zaraditi dodatnih 300kn godišnje nego da li se smije bez odobrenja. Za zlu ne trebalo, ako ikad moram izvući taj adut iz rukava. Između ostalog, kod mene se radi i o tome da SVI kolege rade nešto više ili manje trivijalno sa strane, a onda ja radim umjesto njih, "pravi" posao. Pa meni to baš i nije trivijalno. Vidite kako sad to sve poprima neku drugu "boju", ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imali smo slučaj gdje nije bilo ni 300,00 kn za izbore, nego za članove povjerenstva i puno više. Službenici koji su sudjelovali kao članovi povjerenstva nisu tražili formalno odobrenje, jer su i njihovi nadređeni radili na istim izborima i ostvarivali isti dohodak, pa se smatralo da su znali za taj rad, a kako ga nisu bez odgode zabranili, smatralo se da su suglasni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A nadređeni su imali dozvole od nadređenih? Svi imaju nadređene. U kojem propisu piše da ako šef zna da radiš dodatne poslove ne treba ti dozvola čelnika tijela jer šef nije zabranio itd.? Razumijem ja da se to tako kod nas radi, ali me zanimala zakonska strana. Izbori su samo jedan primjer, nije da je to jedini posao "sa strane" koji obave. Ali je jedini "grupni", slučajno sam baš to izvojila pa je tako ispalo. Ali sad si mi bacila bubu u uho s nečim drugim. No dobro, to je to. Hvala. 

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije eksplicitno, ali je implicitno, iz ovih odredbi: 

3) Pravo poslodavca iz stavka 2. ovoga članka prestaje u roku tri mjeseca od dana kada je poslodavac saznao za sklapanje posla, odnosno pet godina od dana sklapanja posla.

4) Ako je u vrijeme zasnivanja radnog odnosa poslodavac znao da se radnik bavi obavljanjem određenih poslova, a nije od njega zahtijevao da se prestane time baviti, smatra se da je radniku dao odobrenje za bavljenje takvim poslovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , hetta je napisao:

 Nije me zanimalo da li je trivijalno zaraditi dodatnih 300kn godišnje nego da li se smije bez odobrenja. 

Ne smije ali se radi.

prije 18 sati , hetta je napisao:

A nadređeni su imali dozvole od nadređenih? Svi imaju nadređene. 

Uopće nebitno,šef kontrolira radnika a ne obrnuto.Svaki odgovara za svoje postupke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija