Jump to content

Izmjena tužbe


zmodri11

Preporučene objave

Početna tužba je bila gradnja na tuđem zemljištu- vanbračna zajednica  , tužiteljica tvrdila da se je postojeća kuća srušila  i gradila nova. Već na prvom ročištu je priznala da nije kad ju je sutkinja pitala gdje ste onda stanovali?

I na taj dio je zahtjevala 400 000 kn.  usprkos tome nikad nisu skinuli zabilježbu u gruntovnici. Za nadograđeni dio koji sam radio za svoje sinove ali ne sa nikakvom bračnom stečevinom svojom ili tužiteljice je isto tražila cca 800 000 kn.

Budući da nije bilo moga skoro nikakvog ulaganja , a njezinog ni kune i tako nije mogla ništa dokazati  išli su na građevinsko vještačenje koje je vještakinja napuhala do nevjerojatnih granica.  Takav nalaz je tužiteljica iskoristila da se po postocima odredi njen dio i sud je to prihvatio. To su nazvali preciziranjem tužbe. Ništa me nisu pitali niti mi rekli da se tužba mijenja. Pitao sam svog odvjetnika a on mi je rekao da je to malo komplicirano i da ne zna jel se to smije ili ne,

odnosno da ne zna.

Nisam pravnik pa mi je to teško shvatit čitajući zakon.

Sad će se ići vjerojatno na reviziju pa me zanima ima li i tu elemenata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko, tužitelju je moguće zadržati pravo da precizira i uredi tužbeni zahtjev nakon što bude provedeno vještačenje, vjerujem da se to dogodilo i u Vašem predmetu. Jednostavno, stranke su laici, sud je laik u nekim stručnim pitanjima (računovodstvo, promet, građevina), i onda tužbeni zahtjev postavi okvirno, dok nakon vještačenja postavlja konačni tužbeni zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija