Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

zmodri11

Izmjena tužbe

Preporučene objave

Početna tužba je bila gradnja na tuđem zemljištu- vanbračna zajednica  , tužiteljica tvrdila da se je postojeća kuća srušila  i gradila nova. Već na prvom ročištu je priznala da nije kad ju je sutkinja pitala gdje ste onda stanovali?

I na taj dio je zahtjevala 400 000 kn.  usprkos tome nikad nisu skinuli zabilježbu u gruntovnici. Za nadograđeni dio koji sam radio za svoje sinove ali ne sa nikakvom bračnom stečevinom svojom ili tužiteljice je isto tražila cca 800 000 kn.

Budući da nije bilo moga skoro nikakvog ulaganja , a njezinog ni kune i tako nije mogla ništa dokazati  išli su na građevinsko vještačenje koje je vještakinja napuhala do nevjerojatnih granica.  Takav nalaz je tužiteljica iskoristila da se po postocima odredi njen dio i sud je to prihvatio. To su nazvali preciziranjem tužbe. Ništa me nisu pitali niti mi rekli da se tužba mijenja. Pitao sam svog odvjetnika a on mi je rekao da je to malo komplicirano i da ne zna jel se to smije ili ne,

odnosno da ne zna.

Nisam pravnik pa mi je to teško shvatit čitajući zakon.

Sad će se ići vjerojatno na reviziju pa me zanima ima li i tu elemenata.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukratko, tužitelju je moguće zadržati pravo da precizira i uredi tužbeni zahtjev nakon što bude provedeno vještačenje, vjerujem da se to dogodilo i u Vašem predmetu. Jednostavno, stranke su laici, sud je laik u nekim stručnim pitanjima (računovodstvo, promet, građevina), i onda tužbeni zahtjev postavi okvirno, dok nakon vještačenja postavlja konačni tužbeni zahtjev.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×