Jump to content

Ispricavam se odmah ako je tema vec bila otvorena, nisam naisla na istu...


PunoUpitnikaIznadGlave

Preporučene objave

Postovani, 

Imam nekoliko pitanja kojima odgovore danima trazim na forumima i ne mogu naci nigdje, ispricavam se ako ponavljam vec prije otvorenu temu, posto je doista ne mogu naci.

Doista bi mi bilo od velike pomoci ako netko zna sa sigurnoscu/polusigurnoscu odgovor ili gdje mozemo naci odgovore? Posto ocito ne trazimo dovoljno dobro.

Zanime me, kakav je proces prodaje j.d.o.o. -a te moze li isti biti prodan osobi koja je pod ovrhom?

Posto znam da kada sam otvarala j.d.o.o., ja nisam smjela biti pod ovrhom, ako se dobro sjecam uopce vise, doista vise nisam sigurna.

Znaci, situacija je takva da j.d.o.o. trenutno ima nekih 30.000,00HRK duga poreza, koji ce biti rjeseni ovim tempom kroz dva mjeseca; osim toga imamo potencijalnu osobu koja bi preuzela vlasnistvo u cijelosti (ja sam jedini clan uprave drustva), no navedeni je pod ovrhom. Zanima me slijedece: moze li j.d.o.o. biti poklonjen/prodan dok jos ima dugovanje ili moram sacekati dva mjeseca da to rijesim i moze li uopce osoba pod ovrhom preuzeti vlasnistvo i direktorsko mjesto?

Unaprijed svima hvala na odgovorima, doista ce nam puno pomoci!

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim zašto poslovni udjeli ne bi mogli biti prodani. To što to društvo trenutno ima dugove nema veze. 

S druge strane, to što ste vi potpisali, vjerojatno se odnosi na članak 40a Zakona o sudskom registru, prema kojem osoba koja osniva društvo, odnosno u istom ima više od 5% vlasništva ne smije imati dugova po osnovi poreza i doprinosa  i sl. Isto vrijedi i za onoga tko preuzima poslovne udjele. Navedeno se rješava izjavom. Zanimljivo, tu Zakon ne traži potvrdu Porezne uprave o stanju duga, nego samo izjavu. 

Po meni, poslovni udjeli mogu biti prodani odmah, bez obzira na dug društva, a taj koji preuzima poslovne udjele može biti pod ovrhom, ako to nije ovrha vezana za poreze i doprinose. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija