Jump to content

Ostavinska rasprava


Matrix 123

Preporučene objave

Poštovani

Poslije očeve smrti pokrenuta je ostavinska rasprava,majka,brat i ja smo nasljednici.Sad mene zanima budući da majka želi da se mi odreknemo svoga dijela u njenu korist,dok je ona živa,a nakon smrti  sva imovinu će preci na nas dvoje.Oboje smo oženjeni,brat ima 6 djece,a ja jedno.Dali mi je pametno poslušati majku ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije. Prihvatite se svog nasljednog dijela. Kad ga se odreknete on prelazi u majčino vlasništvo i ona s njim može raditi što god poželi, tako da je ovo i više nego nesigurno. Također, nakon smrti najbližih u obiteljima se odnosi promijene, ne mora to biti na gore, ali se definitivno promijene. Pa zašto bi si priuštili tu nesigurnost da ovisite o spletu okolnosti koje će se izdogađati dok je majka živa. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već sadašnje stanje u obitelji Vam ukazuje gdje to sve vodi. Nemojte se dati emocionalno ucijenjivati, a kad Vam je teško pokušajte razmišljati iz perspektive svog oca, odnosno bi li on bio sretan da ostanete baš bez svega što je on za života stekao. Sve što imate napraviti je na ostavinskoj raspravi kada Vas bilježnik pita, da li se prihvaćate svog nasljednog dijela, reći ˝da˝ i to je to. Nakon toga ćete vidjeti s kim imate posla. U pravilu je to tako. Samo hrabro i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Sad je gotova ostavinska,ja sam uzela svoj dio i majka s mnom ne prica,brat je uzeo jer nije imao izbora.Uzasno se osjećam i dodje mi da sve to ponistim jer mi je vec muka od svega.

 

Dali ja mogu ponistiti svoju odluku jer je navodno toliko uzrujala majku da se jako loše osjeća,zbilja ne želim da joj se nešto desi,a uostalom ako će je to učiniti sretnom ja bi sve prepustila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Matrix 123 je napisao:

navodno toliko uzrujala majku da se jako loše osjeća

Nema nikakav razlog za bilo kakvo uzrujavanje, ovo iz razloga što Vi niste nikakav "stranac" koji če je ucjenjivati glede svog suvlasničkog dijela, što će reći da uprkos suvlasničkoj zajednici, majka i dalje može koristiti nasljeđenu imovinu u cjelosti jer po vašem pisanju se da naslutiti da joj tako nešto neće biti uskraćeno sa vaše strane, no druga je stvar ako je majka imala nekakve planove koji su bili usmjereni protiv vas, pa je vaše prihvaćanje nasljedstva onemogućilo u takvoj namjeri. 

 

prije 1 sat, Matrix 123 je napisao:

ja bi sve prepustila

Polako, to možete učiniti na drugi način kad god zaželite. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru.Padam na emocije,znam da to nije dobro,no odgoj,valjda i genetika.Tata mi je bio izuzetan čovjek,pametan,poduzetan i nadasve čovjek koji je imao veliko srce .Nije pripadao ovom vremenu...,majci želim da uživa i nikada ne bih učinila nešto na njenu štetu,ne mogu to je njen trud kao i njegov,no opet ima tu bubica nepovjerenja ,ali ne prema njoj.Dođu tako stranci u familiju , slučajno prezimenom postanu dio nje,no nemaju iskrene namjere, doživjela na svojoj koži i poželjela sve zaštititi tom svojom odlukom.Vrijeme će pokazati dali je bila ispravna,no sigurno nije bila zlonamjerna.Ljudi moji hvala Vam😊🙋

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija