Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

kotex

Otkazni rok i prava radnika

Preporučene objave

Tko zna, nek pomogne!

Razlika između izvanrednog i redovnog otkaza ako ga dajem ja kao radnik.?????

Poslodavac vrsi pritisak neosnovanim optuzbama i vrijeđa kad god stigne. Ostale kolege okreče protiv mene "rekla - kazala" babskim pričama ko da smo u vrtiću, valjda u namjeri da puknem što prije...

Naime, kćeri upravo izlazi porodiljni dopust pa jd logično da sam ja višak. 

Imam ugovor na neodređeno iako ga nikad nisam vidjela,platne liste uopće ne dobivam a sutra moram moliti da mi se potpise na potvrdu poslodavca za kredit. 

Kako se mi "mali" radnici mogu zastititi?

Kome da se obratim?

Hvala svima na pomoći!!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kod izvanrednog otkaza ne morate odrađivati otkazni rok, već radni odnos prestaje odmah kad poslodavac zaprimi odluku o otkazu. Ako doživljavate mobing, možete i obustaviti rad uz plaću dok Vam se ne osiguraju uvjeti za dostojanstven rad siguran od uznemiravanja, ali morate podnijeti tužbu radi mobinga u roku od 8 dana od obustave rada. Nažalost, osim po pitanju platnih lista i izdavanja ugovora o radu, za pitanja mobinga Vam inspekcija rada neće biti od pomoći, ali možete prijaviti zbog izdavanja ugovora i platnih lista.

Međutim, znate da bilo kakvom prijavom palite sve mostove s tim poslodavcem i radni odnos će vjerojatno završiti na ratnoj nozi, te da neće doći do očekivanog poboljšanja radnih uvjeta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×