Jump to content
adriatic

Poslovanje strane EU firme u RH

Preporučene objave

Poštovanj, da li može strana tvrtka registrirana unutar EU poslovati u Hrvatskoj i pod kojim uvjetima. Radi se o IT području i recimo da su strani fondovi temeljem ulaganja djelomični suvlasnici te strane kompanije. Da li takva tvrtka može oglašavati na području RH bez da otvara domaći doo (pošto smo sada dio EU), te da li može izdavati račune korisnicima itd. Koje su opcije da legalno posluje u EH.

Hvala lijepo na odgovoru

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatio strana firma ne može bez poduzeća direktno ovdje poslovati i izdavati strane račune domaćim subjektima. Nije mi jasno kako je to mogao Uber koji ni danas ne radi preko domaćeg doo nego korisnicima naplaćuje izravno kartiom na strani račun.

Negdje sam čitao da hrvatsko poduzeće može prodavati robu u Njemačkoj izdavajući naše račune Nijemcima bez da ima tamo otvoreno poduzeće. Zar nije isto moguće obratno

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uber u Hrvatskoj ne posluje direktno, već isplaćuje svoje vozače putem njihovih j.d.o.o.-a i obrta koje su otvorili; međutim, Uber je dvojben primjer.

Ma iskreno, i ja sam nedavno naručila toner za printer iz Slovenije putem webshopa, i roba mi je došla direktno iz slovenske firme, s njihovim računom. Dakle, moguće je poslovati iz svoje zemlje s inozemstvom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Mislim da Uber naplaćuje vožnje u Nizozemskoj, a vozač u ime Ubera izdaje račun na svoje jdoo poduzeće. Dakle čini se da Uber legalno naplaćuje svoje usluge sa kartice korisnika putem svoje strane firme a ne preko svog doo poduzeća. Da li je to zapravo legalno?

Uređeno od adriatic

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×