Jump to content

Kako mogu saznati da li me netko tužio?


Pandey

Preporučene objave

Nisam na adresi na kojoj sam prijavljen i zanima me da li mogu saznati da li sam tužen ili se ovrha zbog na mojem dijelu nekretnine može sprovesti bez mog znanja budući da ne mogu primati poštu? Sud daje tu informaciju samo ako imam poslovni broj tužbe ali ako nisam primio tužbu, nemam ni broj.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otiđite na sud prema mjestu vašeg prijavljenog prebivališta ili boravišta i pitajte u pisarnici (parničnoj i ovršnoj) vodi li se protiv vas ikakav postupak. Oni mogu pretraživati po imenu i OIB-u, pa će vam onda oni dati broj predmeta ako se protiv vas vodi neki postupak. Tada ćete ih tražiti da izvršite uvid u spis i vidjeti što se točno protiv vas vodi. 

Inače, ako ne preuzimate poštu na prijavljenoj adresi, dostava će vam se izvršiti isticanjem pismena na oglasnoj ploči suda, tako da nećete ni znati da se protiv vas vodi postupak, pa nećete imati niti mogućnost sudjelovati u tom postupku i žaliti se na odluke suda. 

Dakle, obavezno provjeriti vodi li se neki postupak protiv vas, obavezno obavijestiti sud o adresi na kojoj vam se mogu dostavljati pismena i čim prije prijaviti stvarnu adresu prebivališta/boravišta.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Pandey je napisao:

Nisam na adresi na kojoj sam prijavljen i zanima me da li mogu saznati da li sam tužen ili se ovrha zbog na mojem dijelu nekretnine može sprovesti bez mog znanja budući da ne mogu primati poštu?

Pokretanje ovršnih postupak morate provjeriti i kod javnih bilježnika prema mjestu gdje imate prijavljeno prebivalište.

U pogledu ovrhe na nekretnini, zabilježba bi trebala biti upisana u zemljišnim knjigama. To je svakako prva radnja koja se u sudskom postupku provodi kod ovrha na nekretnini, pa čak se i odbijeni zahtjevi za provedbu ovrhe na nekretnini zabilježe u zemljišnim knjigama i čuvaju red prvenstva za ovrhovoditelja ukoliko uspije po žalbi u žalbenom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija