Jump to content

Komunalne naknade dug


samsvojmajstor

Preporučene objave

Godine 2014 do 2019 nisam platio naknadu za vodu i odvodnju.Napominjem da voda glasi na majku koja je preminula 2014 godine i nije ništa imala za ostavinu jer mi je prije toga darovni ugovorom darovala stan.Pa me sada zanima dali je netko od vas imao sličan slučaj jer su me iz komunalnoga pozvali na podmirenje duga,neznam dali sam dužan to platiti pošto od ostavine nisam naslijedio ništa.i dali mi netko može reći kada stupa na snagu zastara i dali imam uopće pravo da se pozovem na zastaru?Dali netko možda zna di bi se mogao obratit za bilokakav savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako Vam je majka preminula 2014., tako od dana njene smrti dug koji je nastajao više nije njen. Znači, dug je od onoga tko koristi to mjerilo po kojem je obračunata potrošnja i kao takav nema veze s ostavinskim postupkom. Ukoliko Vi koristite taj priključaka, bilo bi poželjno da uredite stvarno stanje i da ste Vi korisnik, a ne pokojna majka. Također, bilo bi poželjno da platite sva potraživanja posljednje tri godine koja nisu pod zastarom i da se od tada račun vodi na Vaše ime i bez dugovanja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Može li netko reči di i kada se treba pokrenuti zahtjev za zastaru i kod koga.od 2014 imam neplačenu vodu koja je na mrtvoj osobi.sada nakon 5 godina oni mene terete za naplatu i nemožemo se nikako dogovoriti.pošto mislim da će me tužiti a kažu da ja nemogu jer je zastara tek za 10 godina(njihove riječi)a u zakonu stoji da je nakon godinu dana i sigurno nakon 3 godine zastara pa sada neznam kome i kada treba podnijeti zahtjev za zastaru.naglašavam vodu sam tek prije 20ak dana prebacio na svoje ime!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije još pokrenut ali mislim da bude uskoro, a od dokumenata sam samo dobio poziv za promjenu korisnika.a sve drugo je išlo na pokojnicu do sada i nismo ništa primali pošto je na njoj bilo dosada.I sada će mene teretiti da platim sve te zaostatke koji nisu mali.Pa pokušavam pokrenuti zastaru na ovrhu kada dođe a neznam na koji način i gdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija