Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

samsvojmajstor

Komunalne naknade dug

Preporučene objave

Godine 2014 do 2019 nisam platio naknadu za vodu i odvodnju.Napominjem da voda glasi na majku koja je preminula 2014 godine i nije ništa imala za ostavinu jer mi je prije toga darovni ugovorom darovala stan.Pa me sada zanima dali je netko od vas imao sličan slučaj jer su me iz komunalnoga pozvali na podmirenje duga,neznam dali sam dužan to platiti pošto od ostavine nisam naslijedio ništa.i dali mi netko može reći kada stupa na snagu zastara i dali imam uopće pravo da se pozovem na zastaru?Dali netko možda zna di bi se mogao obratit za bilokakav savjet!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako Vam je majka preminula 2014., tako od dana njene smrti dug koji je nastajao više nije njen. Znači, dug je od onoga tko koristi to mjerilo po kojem je obračunata potrošnja i kao takav nema veze s ostavinskim postupkom. Ukoliko Vi koristite taj priključaka, bilo bi poželjno da uredite stvarno stanje i da ste Vi korisnik, a ne pokojna majka. Također, bilo bi poželjno da platite sva potraživanja posljednje tri godine koja nisu pod zastarom i da se od tada račun vodi na Vaše ime i bez dugovanja. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×