Jump to content
samsvojmajstor

Komunalne naknade dug

Preporučene objave

Godine 2014 do 2019 nisam platio naknadu za vodu i odvodnju.Napominjem da voda glasi na majku koja je preminula 2014 godine i nije ništa imala za ostavinu jer mi je prije toga darovni ugovorom darovala stan.Pa me sada zanima dali je netko od vas imao sličan slučaj jer su me iz komunalnoga pozvali na podmirenje duga,neznam dali sam dužan to platiti pošto od ostavine nisam naslijedio ništa.i dali mi netko može reći kada stupa na snagu zastara i dali imam uopće pravo da se pozovem na zastaru?Dali netko možda zna di bi se mogao obratit za bilokakav savjet!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako Vam je majka preminula 2014., tako od dana njene smrti dug koji je nastajao više nije njen. Znači, dug je od onoga tko koristi to mjerilo po kojem je obračunata potrošnja i kao takav nema veze s ostavinskim postupkom. Ukoliko Vi koristite taj priključaka, bilo bi poželjno da uredite stvarno stanje i da ste Vi korisnik, a ne pokojna majka. Također, bilo bi poželjno da platite sva potraživanja posljednje tri godine koja nisu pod zastarom i da se od tada račun vodi na Vaše ime i bez dugovanja. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Može li netko reči di i kada se treba pokrenuti zahtjev za zastaru i kod koga.od 2014 imam neplačenu vodu koja je na mrtvoj osobi.sada nakon 5 godina oni mene terete za naplatu i nemožemo se nikako dogovoriti.pošto mislim da će me tužiti a kažu da ja nemogu jer je zastara tek za 10 godina(njihove riječi)a u zakonu stoji da je nakon godinu dana i sigurno nakon 3 godine zastara pa sada neznam kome i kada treba podnijeti zahtjev za zastaru.naglašavam vodu sam tek prije 20ak dana prebacio na svoje ime!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , samsvojmajstor je napisao:

sada nakon 5 godina oni mene terete za naplatu i nemožemo se nikako dogovoriti.

Na osnovu čega Vas terete tj. što su Vam od dokumenata dostavili? Je li u odnosu na pokojnika pokrenut ovršni postupak? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije još pokrenut ali mislim da bude uskoro, a od dokumenata sam samo dobio poziv za promjenu korisnika.a sve drugo je išlo na pokojnicu do sada i nismo ništa primali pošto je na njoj bilo dosada.I sada će mene teretiti da platim sve te zaostatke koji nisu mali.Pa pokušavam pokrenuti zastaru na ovrhu kada dođe a neznam na koji način i gdje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovdje je najbitnije, je li do sada bio pokrenut ovršni postupak u odnosu na pokojnika ili nije. U svakom slučaju, na zastaru se možete pozvati tek kada zaprimite rješenje o ovrsi na svoje ime.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×