Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

dkorbar

Pričuva-prigovor upravitelju zgrade

Preporučene objave

Na račun za zajedničku pričuvu kojeg je izdao GSKG iz Zagreba za svibanj 2019. supruga je pravodobno podnijela pisani prigovor i isti poslala poštom preporučeno s povratnicom. Prema stranici za praćenje pošiljaka HP_a pismo je uručeno 1.7.2019., a do danas nije vraćena povratnica (nevraćanje povratnica je česta praksa u službama Grada Zagreba, to sam imao prilike vidjeti dok sam radio kao gradski službenik, to se čini kako ne bi protekli rokovi za odgovor te se ostavlja referentu i njegovoj savjesti da ovjeri i vrati povratnicu, umjesto da to uradi urudžbeni zapisnik pri primitku pošiljke). U novom računu za lipanj 2019., s dospijećem 15.7.2019. pričuva je pogrešno obračunata na identičan način kao i na prethodnom računu. Supruga je platila nesporne iznose.

Molim savjet, da li treba podnijeti prigovor i na novi račun? Ukoliko ne dođe odgovor na prigovor (iz iskustva s GSKG vjerujem da ni neće), u kojem roku treba poslati poslati reklamaciju povjerenstvu za reklamacije potrošača? Na koji način na postupak utiče činjenica da povratnica nije vraćena?

Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 16 minuta, dkorbar je napisao:

Molim savjet, da li treba podnijeti prigovor i na novi račun?

Svakako, podnesite prigovor i poružnicu na dostavu odgovora po prvom prigovoru, i to sve poštom, preporučeno i sa povratnicom.

Za prijašnji prigovor pri pošti ispunite obrazac za pokretanje potražnog postupka za povratnicu, pa neka joj oni uđu u trag.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×