Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Flores

Otvaranje komplikacija za vrijeme trajanja roditeljskog dopusta

Preporučene objave

Majka sam dvoje djece, jedno 3 godine i drugo 9 mjeseci. Sada sam ponovno trudna i zanima me kolike su mi naknade ako otvaram nove komplikacije za vrijeme trajanja roditeljskog dopusta i pritom mislim na naknadu za komplikacije, naknadu za prvih šest mjeseci života djeteta i naknadu za ostatak roditeljskog dopusta (2,5 god)? Inače sam zaposlena na neodređeno i imam 8 godina radnog staža.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Koliko znam, i prihodi za vrijeme porodiljnog i roditeljskog dopusta ulaze u prosjek visine naknade za bolovanje, rodiljnog i roditeljskog dopusta. Po mom mišljenju, bolje Vam je iskoristiti ovaj roditeljski do kraja, otvoriti novi rodiljni 45 dana prije poroda i onda iskoristiti tri godine rodiljnog i roditeljskog dopusta te se uopće ne zamarati nošenjem doznaka za bolovanje svaki mjesec, eventualno ako ćete imati prekid između ovog roditeljskog i novog rodiljnog (što mi se čini da hoćete, iako ne znam koliko ste već ponovno trudni).

Naime, razlika i nije osobita - za komplikacije Vam je maksimalni iznos 4.200,00 kn, za roditeljski 3.991,00 kn (to ako imate plaću veću od navedenih osnovica, inače po osnovici Vaše prethodne plaće), a za rodiljni (prvih 6 mjeseci) je osnovica visina Vaše plaće.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×