Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Novak215

Pozicija bazena na parceli

Preporučene objave

Smije li se izgraditi bazen na medi parcele ako je s druge strane susjedova garaza na toj istoj medi, ili je bazen potrebno odmaknuti i koliko? Koji tocno zakon/pravilnik definira takvu situaciju?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Trebalo bi bit ali mislim da nije jasno definirano, prema urbanim pravilima 2.2 za Zagreb pomocna gradevina moze ici na metar od mede ali mislim da to ne vrijedi ako je vec na medi susjedova garaza, u tom slucaju bi trebalo biti ili 3 metra ili tocno na medi (mislim da je tako za objekte iznad zemlje) pa to nije bas potpuno jasna situacija.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako bazen nije pomoćna građevina, a u slučaju da nije jasno definirano odredbama, uvijek se možete obratiti za pojašnjenje Upravnom odjelu za prost. uređenje i gradnju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×