Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

cat80

Nasljedjivanje dugova

Preporučene objave

Dosta je komplicirano, ali cu nastojati biti sazeta: prije tjedan dana sam dobila rjesenje o nasljedjivanju i rok za zalbu istjece prekosutra. U rjesenju smo kao nasljednici ostavine mog pokojnog oca navedeni moje sestre, brat i ja, te nasa majka. Moje sestre i brat su prihvatili nekretnine kao nasljedstvo, ali su se odrekli racuna u majcinu korist, tako da je moja majka vlasnica 4/5 racuna i potrazivanja prema HZMO, a ja 1/5. Moj otac je imao i neke dugove, iznos nam je jos uvijek nepoznat. S obzirom da su se moje sestre i brat odrekli racuna(iako su prihvatil.i nekretnine kao nasljedstvo), da li to znaci da oni ne odgovaraju za dugove, nego samo moja majka i ja? Zahvaljujem unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 22 sati , cat80 je napisao:

da li to znaci da oni ne odgovaraju za dugove, nego samo moja majka i ja?

Svi odgovarate za dugove, i to solidarno. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 11 sati , cat80 je napisao:

da li to znaci da oni ne odgovaraju za dugove, nego samo moja majka i ja?

Svi odgovarate za dugove do visine vrijednosti naslijeđenog dijela. Iako solidarno odgovarate za dugove, vjerovnik može pokušati namirenje od bilo kojeg nasljednika, odnosno u praksi pokušavaju od onoga kod kojega se mogu najbrže namiriti. Također, ne vidim na što bi se ovdje mogli žaliti po tom zaprimljenom rješenju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×