Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

oj1207

Velicina građevinske cestice

Preporučene objave

Dobar dan,

Molila bi informaciju gdje je propisana minimalna cestica? Naime, kupili smo gradjevinsku parcelu od cca 1000m2, susjed pored nas je kupio dio te parcele (na kraju parcele) od nekih 40m2 koja je uz cestu ( postojeca cesta nije dovoljne sirine), samo da bi imao prilaz svojoj gradjevinskoj parceli(koja je odmah uz nasu)odnosno da bi danas sutra ima dovoljni sirinu ceste bilo. Imamo diobeni ugovor i ja i on. Sad smo predali zahtjev za gradjevinskom sa tim takvim diobenim ugovorima i pripremljenim parcelama za parcelaciju (katastar je ovjerio takvu parcelaciju) ali vratili su nam zahtjev jer ne zele formirati parcelu od 40m2. Oni sad traze da se ne odvaja ta mala parcela nego da na sad taj susjed i ja ostanem zajedniki vlasnici na jednoj parceli sto je meni neprihvatljivo. Pregledala sam sve i nigdj3 ne vidim u GUP ZG da je propisana minimalna parcela, odnosno propisana je za gradju ali ne za ivo. Molim info ako netko za tocno gdje je to propisano ili je to stav referenta.

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, propisana je za gradnju u odredbama za provođenje prostornog plana, no sama parcelacija je propisana Zakonom o prostornom uređenju te na osnovu tih odredbi ni ja ne vidim kako bi ste odvojili 40 m2 u zasebnu česticu. Eventualno da tih 40 m2 susjed pripoji svojoj čestici. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×