Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Stormbringer

Puknuće vodovodne cijevi

Preporučene objave

Poštovani, 

Živim u kući u Zagrebu koja se nalazi u drugom redu od ceste te prilaz kući prolazi kroz dvorište od susjeda (jedini prilaz kući s ceste). Trenutno se vodi sudski spor oko služnosti puta jer je susjed pokušava svim silama osporiti. Dignuo je i ogradu pa zadnjih nekoliko godina kući prilazim kroz šumu sa stražnje strane. I dok sam odlučio biti strpljiv i pričekati da spor završi, prošli tjedan se pojavio novi problem. Naime, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i to na djelu gdje cijev prolazi kroz njihovo dvorište. Šaht s vodomjerom je također u njihovom dvorištu no do sada su službenici vodovoda normalno očitavali vodu. Kako je već isteklo 500 kubika vode u zemlju, potrebno je hitno sanirati puknuće. Pokušao sam kontaktirati susjede no nema nikakvog odgovora.

Ne želim zatvoriti ventil na vodomjeru jer bez vode ne mogu živjeti u kući. 

Zanima me koje su mi mogućnosti postupanja. Da li mogu zvati hitne intervencije i da li ih susjedi moraju pustiti u dvorište? Ako ih ne puste da li ima smisla zvati policiju? 

Tužba će naravno radi ometanja posjeda biti podignuta ali ovo je problem koji se treba riješiti odmah tako da mi čekanje nije opcija.

Nadam se da će se naći netko na forumu tko ima neku ideju što da radim.

Hvala Vam unaprijed i lijepi pozdravi!

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Isporučitelj vodne usluge je dužan otkloniti kvar na vodovodnoj mreži te svi u svojim Općim uvjetima kao dio odredbi imaju i ovo:

(1) Za izvođenje popravaka i izmjenu vodomjera i promjena na vodoopskrbnom priključku nije potrebna suglasnost vlasnika nekretnine, ali ga treba o tome unaprijed obavijestiti. Ako popravak ne trpi odlaganja, vlasnika se može obavijestiti naknadno.

(2) Svaki kvar i štetu na vodoopskrbnom priključku i vodomjeru mora vlasnik odmah prijavitiIsporučitelju, a on je dužan nedostatke što prije otkloniti. Oštećenja i smetnje na vodoopskrbnom priključku, koje nastanu krivnjom ili nepažnjom vlasnika ili korisnika interne instalacije, popravljaju se o trošku vlasnika nekretnine bez odgode.

(3) Isporučitelj održava vodoopskrbni priključak o svom trošku od čvora do uključivo zapornog uređaja iza glavnog vodomjera.

 

Eventualni problem bi bio od kuda ide vod prema vama, jer bi se moglo dogoditi da Isporučitelj, a prema onome kako ste opisali, te prema odredbama Općih uvjeta dođe na ideju da to nije njihov problem jer o svom trošku održavaju do vodomjera a ovo će vam naplatiti. U svakom slučaju, tu policija nema nekakovih posebnih ovlasti oko sporova sa vlasništvom i puštanja ili ne Isporučiteljevih djelatnika.
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×