Jump to content

Račun umrlog prebačen na živog


stjepan1986

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam jedan jako neobičan slučaj, pa me zanima kako najbolje postupiti. Moj (istoimeni) djed je naime plaćao HRT pretplatu i prije 10 godina je umro. Moji roditelji na žalost ga nisu odjavili nego su plaćali dulje vrijeme i nekako odlučili (znam da nije bilo baš pametno s njihove strane) plaćati jer je on mrtav. Ja sam živio na drugoj adresi 6 godina i okolnosti su me dovele da opet živim s roditeljima godinu dana. Ja nisam uopće znao da oni te uplatnice bacaju, iako priznajem da mi jesu jednom spomenuli, ali ja nisam uopće razmišljao o tome (svjestan sam da nisam potpuno nevin u priči). No... Prije šest mjeseci ja sam odselio od njih.

 

Danas dobijem na svoju novu adresu, jel'... Ovrhu za šest mjeseci u razdoblju kad sam živio tamo (nakon što sam nazvao odvjetnički ured, saznao sam da imam još dvije, plus u HRT-u tvrde da mi računi se i dalje gomilaju). Moje i djedovo ime je isto, ali znamo da su uputnice bile za djeda jer su mu izostavljali "j" iz imena (pisalo je Stepan umjesto Stjepan)... Dakle meni je sad stigla ovrha na njegov PRB, s njegovim (pogrešnim) imenom, ali tu je moj OIB. Ja sad pokušavam razumjeti obje strane, no ekipa iz HRT-a znate koliko je susretljiva (spustili su mi slušalicu i nisu htjeli objasniti kako je došlo do zabune niti kako srediti taj slučaj). Ja sam voljan platiti ovrhu, nije mi to neki problem, ali me zanima kako odjaviti sad pokojnog djeda ako piše njegovo ime i njegov PRB, a moj OIB... Kako je to moguće? Ako zaokružim na odjavi "smrt pretplatnika", kako mogu tvrditi točnost podataka, kada nije uneseno niti (njegovo) točno ime, a HRT je nekako promijenio njegov JMBG u moj OIB...

 

Bilo kakav savjet je dobrodošao. Hvala unaprijed.

Stjepan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako rješenje o ovrsi koje ste zaprimili ne glasi točno na Vaše ime, prezime i OIB, tada niste dužni plaćati tu ovrhu. Sada samo trebate pravovremeno dostaviti kvalitetno sročen prigovor i po njemu bi sud trebao obustaviti postupak, jer to rješenje o ovrsi glasi na nepostojeću osobu. Na taj način bi se riješili svih dugova na ime ove pristojbe, jer takav korisnik ne postoji. I roditelji neka ništa ne plaćaju na potraživanje korisnika koji ne postoji. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija