Jump to content

List konoplje na vizualima proizvoda u trgovini


Tvrdy

Preporučene objave

Poštovani,

nedavno je donešen novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga koji u članku 4 kaže:


(1) Zabranjen je svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge i nove psihoaktivne tvari, izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranjem slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način.
(2) Pod promidžbom u smislu ovoga Zakona smatra se izlaganje koje je dostupno drugim osobama na vidljivim pozicijama i na prodajnim mjestima, isticanje i prikazivanje naziva, znakova i drugih vizualnih karakteristika droge i nove psihoaktivne tvari.
(3) Zabranjeno je svako oglašavanje koje svojim oblikom, nazivom ili namjenom, posredno ili neposredno potiče izradu, posjedovanje, uporabu i promet droga i novih psihoaktivnih tvari.

Moja pitanja glase:

1. Kako imamo hrpu OPG-ova koji na ambalaži koriste list konoplje koji je identičan listu Marihuane koja spada u drogu, kako biste ovo protumačili? Mjenjati etikete proizvoda? Ili možda držati zatvoreno u vitrini pa ako netko pita za proizvod, otvoriti vitrinu i pokazati? Baš kao i cigarete u dućanu...

2. Recimo da imam webshop koji se bavi CBD proizvodima dobivenih od Cannabis Sative L., dakle, legalne konoplje s EU popisa koje koristi i RH, smijem li u logotipu imati list konoplje? Mislim, ipak je stavljeno u kontekst. Primjere ovoga, kao i fronte dućana stavljam u objavu.

3. Što je s proizvodima koji ne sadrže CBD, niti imaju veze s Marihuanom nveć samo imaju aromu cannabisa. Smiju li takvi proizvodi imati list na etiketi ili dovodimo potrošača u zabludu?

Strah me da bi ovdje provođenje zakona moglo biti selektivno dok tržište ne sazrije. Što ako mi dođe inspekcija? Mogu li zapljeniti robu i dati kaznu na koju se mogu žaliti? Je li to dalje onda čisti case na sudu?

Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima

Srdačan pozdrav

 

10_percent_CBD_oil_2048x.jpg

download.jpeg

8256239_Chronik_CBD_Creme_50mg.jpeg

Jacob-Hooy-CBD-cream.jpg

lfp-Euphoria-Cannabis-Chewing-Gum.png

Hemps_Nacht.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija