Jump to content
Tvrdy

List konoplje na vizualima proizvoda u trgovini

Preporučene objave

Poštovani,

nedavno je donešen novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga koji u članku 4 kaže:


(1) Zabranjen je svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge i nove psihoaktivne tvari, izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranjem slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način.
(2) Pod promidžbom u smislu ovoga Zakona smatra se izlaganje koje je dostupno drugim osobama na vidljivim pozicijama i na prodajnim mjestima, isticanje i prikazivanje naziva, znakova i drugih vizualnih karakteristika droge i nove psihoaktivne tvari.
(3) Zabranjeno je svako oglašavanje koje svojim oblikom, nazivom ili namjenom, posredno ili neposredno potiče izradu, posjedovanje, uporabu i promet droga i novih psihoaktivnih tvari.

Moja pitanja glase:

1. Kako imamo hrpu OPG-ova koji na ambalaži koriste list konoplje koji je identičan listu Marihuane koja spada u drogu, kako biste ovo protumačili? Mjenjati etikete proizvoda? Ili možda držati zatvoreno u vitrini pa ako netko pita za proizvod, otvoriti vitrinu i pokazati? Baš kao i cigarete u dućanu...

2. Recimo da imam webshop koji se bavi CBD proizvodima dobivenih od Cannabis Sative L., dakle, legalne konoplje s EU popisa koje koristi i RH, smijem li u logotipu imati list konoplje? Mislim, ipak je stavljeno u kontekst. Primjere ovoga, kao i fronte dućana stavljam u objavu.

3. Što je s proizvodima koji ne sadrže CBD, niti imaju veze s Marihuanom nveć samo imaju aromu cannabisa. Smiju li takvi proizvodi imati list na etiketi ili dovodimo potrošača u zabludu?

Strah me da bi ovdje provođenje zakona moglo biti selektivno dok tržište ne sazrije. Što ako mi dođe inspekcija? Mogu li zapljeniti robu i dati kaznu na koju se mogu žaliti? Je li to dalje onda čisti case na sudu?

Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima

Srdačan pozdrav

 

10_percent_CBD_oil_2048x.jpg

download.jpeg

8256239_Chronik_CBD_Creme_50mg.jpeg

Jacob-Hooy-CBD-cream.jpg

lfp-Euphoria-Cannabis-Chewing-Gum.png

Hemps_Nacht.jpg

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×