Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

simesmojver

HITNO-Prigovor na obavezni prekršajni nalog

Preporučene objave

Pozdrav,

prije 17 dana sam skrivio prometnu nesreću. Iako sam stao na STOP malo sam nespretno ušao, nisam vidio vozilo lijevo i eto dogodila se prometna. Vozač drugog auta me je na vrijeme vidio ali nije kočio na vrijeme kasnije je lošim manevrom došao ispred mene i iako je bila u trenutku prazna ceste niti me je obišao niti je zakočio. Mlad sam vozač, vozačku imam 4 mjeseca. Nikad kažnjavan uvijek vozio po pravilima. Sada mi prijeti 5000kn kazne i 2 mjeseca zabrane upravljanja kategorijom B. Zabrana mi i ne igra toliku ulogu, ali kazna, pošto upisujem faks, nezaposlen, radim samo sezonske poslove odnosno uskoro studentske kako bi financirao studij, mi smeta jer nemam trenutno 5000kn za platiti je. Sad trebam napisati dobar prigovor u kojem priznajem krivnju ali se zbog olakotnih okolnosti želim riješiti kazne. 

Tko mi je voljan pomoći mogu mu poslati primjer koji sam napisao. Danas mi je uručen nalog tako da imam još 8 dana do roka.

 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Malo sam ti promijenio tekst:

Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a napominjem da nisam vozio pod utjecajem alkohola što alkotest dokazuje. Nadalje, navodim da sam do sada nekažnjavan (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), uvijek vozio na siguran i zakonom propisan način. Moram napomenuti da vozačku dozvolu posjedujem tek četiri mjeseca te se smatram vozačem početnikom, a ovo je greška zbog koje ću dodatno povećati pozornost u svakom trenutku vožnje kako se ovakav prekršaj više ne bi ponovio. Kao učenik koji je tek završio srednju školu, a upisuje fakultet, nemam primanja, a studentskim poslovima ću financirati svoje daljnje školovanje na fakultetu, za što mi je neophodan automobil i važeća vozačka dozvola "B"kategorije, zbog čega molim da mi ukinete zaštitnu mjeru zabrane upravljanja. Sam postupak je na mene djelovao tako da više neću činiti takve prekršaje, tako da će i minimalna novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja.

 

Maknuo sam referiranje na drugog vozača (ako priznaješ, nema prebacivanja na njega) i korištenje vremena za vježbanje umjesto zabrane (to mi nema smisla). Dodao sam nešto sitno (da direktno moliš ukidanje zaštitne mjere), a ostalo si super napisao.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Što mislite je li korisnije onda priznati krivnju i kajanjei ili se prizvati da nisam kriv nego da drugi vozač, iako je bio na glavnoj ulici, kada je vidio da sam ušao u raskrižje nepropisno, nije reagirao pravilno te da se prometna mogla izbjeći.

Pretpostavljam već da je bolje priznati krivnju, ali pitam reda radi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×