Jump to content

Ovrha na pokretninama


Majstorsmora

Preporučene objave

Imam ovrhu na pokretninama staru devet godina, sudski ovršitelj dolazio 4 puta ali nikog nije zatekao kod kuće, dali svaki dolazak sudskog ovršitelja prekida zastaru. Sad sam dobio pismeno sa datumom i satom kad će se ovrha na pokretninama provesti te moram u to vrijeme biti doma inaće uz asistenciju bravara mogu uči u stan. Kako osim osnovnih starih kučanskih aparata nemam nikakvih vrijednih predmeta dali će ovrhovoditelj obustaviti ovrhu ili nastaviti nakon nekog vremena ili tražiti promjenu sredstava ovrhe. Dug je glavnica 1500kuna plus 300kuna trošak ovrhe plus zatezne kamate koje će se izračunati nakon plačanja glavnice duga. Dali bi ovo moglo otiči u zastaru ili da platim ovaj dug, mogu li ga platiti ovrhovoditelju kad dođe na ovrhu pokretnina ako popišu neke pokretnine.Tko nakon plačanja glavnice izračunava kamatu i u kojem roku je moram platiti, imam li pravo na prigovor o izračunu visine kamate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje nema zastare, a i ti stari aparati mogu biti predmet ovrhe, tako da nema razloga za obustavu postupka, osim ako ovrhovoditelj ne želi provesti ovrhu na drugom predmetu, pa se u odnosu na pokretnine povuce iz postupka. Postupka vodi sud, a ne ovrhovoditelj, tako da potvrdu o podmirenju duga šaljete sudu kao dokaz u spis. Uz glavnicu, troškove i kamate, imati ćete i troškove sudskog ovršitelja, a ako je ovrhovoditelj imao punomoćnika u postupku, njegovi troškovi bi mogli biti veći od svih zajedno navedenih troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija