Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Matija37

Razdvajanje nusprostorija od stambene jedinice

Preporučene objave

Poštovani,

isprika ako slična tema već postoji. Moj problem je slijedeći; kupujem nekretninu (stan u stambenoj zgradi od ukupno 5 stanova) uz koju se vežu nusprostorije u prizemlju (spremište, wc i soba - tako su nazvane prostorije u izvatku iz ZK) i 2 parkirna mjesta - sve čisto i bez tereta. Vlasnica nekretnine ne želi prodati nusprostorije a nama i odgovara samo stan sa parkirnim mjestima. Pitanje je slijedeće; da li se etažiranjem nusprostorije mogu odvojiti od stambenog dijela da budu samostalna jedinica? Info iz Grada Zagreba je da spremišta MORAJU biti u sklopu stambene jedinice, ali da bi soba i wc mogla biti samostalna jedinica. Obje prostorije imaju zasebna ulazna vrata (ulaz je iz hodnika zgrade) i obje prostorije imaju prozore (sobu i wc je vlasnica koristila kao ured). Uspjeli smo dogovoriti da spremište kupi drugi stanar u zgradi, ali što je sa sobom i wc-om (to nikako ne želi prodati). Da li je to moguće izvesti jer arhitekti govore da to nije problem a Grad Zagreb govori drugačije. Da li se u ovom slučaju i parkinzi moraju etažirati? Razdvajanje i ostalu papirologiju radi vlasnica stana,ja moram dati kaparu za samu nekretninu, a bojim se da papiri neće ići glatko. Unaprijed zahvaljujem i ukoliko je potrebno objašnjenje budite slobodni pitati!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nisam stručnjak, ali je po meni ključ u tome što može, a što ne može biti zasebna uporabna jedinica. Ono što može biti, može se i zasebno etažirati. Ono što ne može, mora biti pripadak nekoj drugoj nekretnini, te ne može samostalno sudjelovati u pravnom prometu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×