Jump to content

OMETANJE SLUŽNOSTI KOLNIKA


Tinkerbell19

Preporučene objave

Molila bih savjet!

Služnost kolnika upisana je u ZK, put/kolnik prolazi između 2 kuće. Ljudi iz jedne od kuća, naknadno su produžili stepeniste i nadstresnicu koja će teoretski smetati ukoliko će trebati proći traktor ili neko veće vozilo, otac je tada preko odvjetnika nesto poslao (nemam uvid trenutno o čemu je točno bila riječ), ali su navodno "skratili" nadstrešnicu. Sada redovito oko kuće slažu kamenje,nasipavaju sljunak, a kako je prolaz nespretan, otac često autom "navodno" pomakne kamen. Oni su sada taj put zapravo ograničili, ali ne sa nekim fiksnim zidićem ili sl. Nakon svakog naseg prolaska automobilom, oni izlaze i slikaju to kamenje i šljunak, pa nas časte svakakvim epitetima, pa nam zovu policiju koja nam redovito dolazi na razgovor zbog toga. Da napomene da je čovjek već i fizički napao oca zbog čega je kažnjen uz uvjet koji je prošao, a trenutno traje i kazneni postupak protiv dotičnog zbog napada nožem na mog supruga te dotični ima zabranu približavanja suprugu. Kako su roditelji u godinama, cijela ta situacija ih uznemirava. Mene interesira što možemo poduzeti po pitanju tog njihovog naslagivanja kamenja i ograničavanja prolaza. Stvarno ne bi željeli više "hodati" po sudovima, a kako to biva, ni nakon završenih sudskih procesa nema mira. Postoji li način da se to riješi bez komunikacije sa dotičnim ljudima i sudovima ili smo osuđeni za svaki kamen pokretati neke postupke? 

Unaprijed zahvaljujem na savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Tinkerbell19 je napisao:

Postoji li način da se to riješi bez komunikacije sa dotičnim ljudima i sudovima

Prema ovome kako ste opisali, bez suda ne.

, Tinkerbell19 je napisao:

ili smo osuđeni za svaki kamen pokretati neke postupke?

Ne baš za svaki kamen, no već ste trebali pokrenuti tužbu za smetanje posjeda prava stvarne služnosti, sa zahtjevom za zabranom svakog takovog i sličnog smetanja ubuduće. Takova bi presuda bila ovršna isprava kojom se ponovno ne raspravlja u slučaju ponovnog smetanja nego na osnovu iste donosi rješenje kojim se prijeti/izriće novčana ili kazna zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija