Jump to content

Uzimanje privatne čestice za produžetak ceste


VlatkaL

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas za savjet. Suprug i ja u vlasništvu imamo 3 čestice jednu do druge koja je sada novom izmjerom spojena u 1 česticu. Novu izmjeru su svi susjedi potpisali,a rekli su nam u katastru da će biti pravomoćna za 5 godina kada se završi kompletna izmjera na području grada. Suprug i ja smo dobili građ. dozvolu za gradnju kuće na toj parceli i iduće godine planiramo početi gradnju. Ovih dana, do nas je došla informacija da gradonačelnik planira cestu koja završava s druge strane naše parcele nastaviti kroz našu parcelu kako bi se spojila s drugom ulicom koja je znači s druge strane naše parcele.Tako bi oni naše dvorište podijelili na 2 dijela, a zbog čega-da bi spojili 2 male ceste koje koriste samo stanovnici tih ulica.

Da li oni mogu uzeti dio naše čestice bez našeg znanja?Čitam da postoji zakon o izvlaštenju-da jedinice lokalne samouprave mogu uzeti u biti sve što žele ako je to u interesu RH. Meni je to prestrašno.

Znači nas nitko ne pita da li mi želimo da nam kroz dvorište prolazi cesta koja zaista nema nikakav značaj i tu će biti samo zato što to gradonačelnik hoće.

Jesam ja to dobro shvatila?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vezano na interes JLS.. Grad Zagreb nema na puno malo sporednih cesta čisto vlasništvo niti urednu građ.dozvolu pa me zanima  pošto to grad jako žurno i temeljito i u tišini otkupljuje odnosno nasilno izvlašćuje  već 5-10 godina a koliko sam čuo  samo i isključivo iz razloga jer će u budućnosti naplaćivati svim davateljima komunalne usluge ( voda,odvodnja, HEP,telefonija ) njima će naplaćivati pravo na korištenje gradskog vlasništva za komunalnu infrastrukturu odnosno korištenja gradskog zemljišta. 

Pošto je to isključivo ekonomski interes a ne nekakav opći društveni ili gradski dali se može tome kako prigovoriti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija