Jump to content

Pravo na invalidsku mirovinu


damodar108

Preporučene objave

Molim savjet,

osoba 60 godina, živi sama, nezaposlena, prima socijalnu naknadu, također ima psihijatrijsku dijagnozu, centar za soc. skrb uputio je na ocjenu radne sposobnosti, konačno rješenje komisije osoba radno nesposobna, bez ikakvih daljih komisija, osobi je dodijeljena nešto malo uvećana soc. naknada, tj. dodatak od oko 350 kn... itd.

No, osoba ispunjava uvjete za invalidsku mirovinu u vezi staža, dakle ima radnog staža više od trećine radnog vijeka, osoba je išla tražiti invalidsku mirovinu ali joj nisu dali.

Po meni apsurd, ako je regularna komisija zaključila da je osoba radno nesposobna, komisija koju plača RH, kako je moguće da druga to nije. Il je čovjek zdrav ili nije.... Ono što ja znam jeste da je osoba stvarno nesposobna za rad, što sada uraditi da ta osoba dobije zasluženu invalidsku mirovinu. Nemoguće je da postoje dvije medicine, dakle il je il nije. Je li stvarno postoje različiti kriteriji za određivanje radnje sposobnosti između komisija koje rade na dodjeljivanju invalidske mirovine i one za povećanje soc. nakande.

Pri prvom traženju mirovine jedan liječnik je rekao da je problem nedostatak dokumentacije, ali čovjek nije bolestan ako ima dokumentaciju, čovjek je bolestan jer je bolestan. I to se lako može dokazati.

Što bi bilo pametno uraditi, i kako to jedna komisija može donijeti jedan a druga drugi zaključak, a obje se temelje na istoj medicini i rade za RH.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, damodar108 je napisao:

Pri prvom traženju mirovine jedan liječnik je rekao da je problem nedostatak dokumentacije, ali čovjek nije bolestan ako ima dokumentaciju, čovjek je bolestan jer je bolestan. I to se lako može dokazati.

Postupak za realizaciju invalidska mirovine pokrećete sami podnošenjem zahtjeva HZMO. Bitno je da sveukupnu medicinsku dokumentaciju uredno pripremi liječnik, a koja se skupa sa njegovim mišljenjem dostavlja HZMO. Potom se provodi vještačenje od strane Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Znači, bitno je prikupiti medicinsku dokumentaciju i sa tako kompletiranim argumentima ići pred komisiju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija