Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

damodar108

Pravo na invalidsku mirovinu

Preporučene objave

Molim savjet,

osoba 60 godina, živi sama, nezaposlena, prima socijalnu naknadu, također ima psihijatrijsku dijagnozu, centar za soc. skrb uputio je na ocjenu radne sposobnosti, konačno rješenje komisije osoba radno nesposobna, bez ikakvih daljih komisija, osobi je dodijeljena nešto malo uvećana soc. naknada, tj. dodatak od oko 350 kn... itd.

No, osoba ispunjava uvjete za invalidsku mirovinu u vezi staža, dakle ima radnog staža više od trećine radnog vijeka, osoba je išla tražiti invalidsku mirovinu ali joj nisu dali.

Po meni apsurd, ako je regularna komisija zaključila da je osoba radno nesposobna, komisija koju plača RH, kako je moguće da druga to nije. Il je čovjek zdrav ili nije.... Ono što ja znam jeste da je osoba stvarno nesposobna za rad, što sada uraditi da ta osoba dobije zasluženu invalidsku mirovinu. Nemoguće je da postoje dvije medicine, dakle il je il nije. Je li stvarno postoje različiti kriteriji za određivanje radnje sposobnosti između komisija koje rade na dodjeljivanju invalidske mirovine i one za povećanje soc. nakande.

Pri prvom traženju mirovine jedan liječnik je rekao da je problem nedostatak dokumentacije, ali čovjek nije bolestan ako ima dokumentaciju, čovjek je bolestan jer je bolestan. I to se lako može dokazati.

Što bi bilo pametno uraditi, i kako to jedna komisija može donijeti jedan a druga drugi zaključak, a obje se temelje na istoj medicini i rade za RH.

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, damodar108 je napisao:

Pri prvom traženju mirovine jedan liječnik je rekao da je problem nedostatak dokumentacije, ali čovjek nije bolestan ako ima dokumentaciju, čovjek je bolestan jer je bolestan. I to se lako može dokazati.

Postupak za realizaciju invalidska mirovine pokrećete sami podnošenjem zahtjeva HZMO. Bitno je da sveukupnu medicinsku dokumentaciju uredno pripremi liječnik, a koja se skupa sa njegovim mišljenjem dostavlja HZMO. Potom se provodi vještačenje od strane Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Znači, bitno je prikupiti medicinsku dokumentaciju i sa tako kompletiranim argumentima ići pred komisiju. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×