Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Zajednica žena Bujštine

LUTRIJA

Preporučene objave

MI SMO UDRUGA ZAJEDNICA ŽENA BUŠTINE   

 zanima nas kako možemo prodavati lutriju , dobijemo razno razne predmete koji nam nemaju neku svrhu za nas i naše korisnike , pa bi ih rado na štandu prodale pod lutriju koja su naša prava i kako to možemo obaviti , treba li nam fiskalna kasa za to

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Striktno teoretski govoreći, ovo što opisujete bi bila tombola. Tombola po Zakonu o igrama na sreću pripada u lutrijske igre, što znači da se na tombolu primjenjuju obveze iz Zakona o igrama na sreću (prethodna objava pravila i sl.), tako da ja to ne bih baš razglašavala kao lutriju. Međutim, Vi kao udruga možete prikupljati donacije, a za te donacije možete darivati ljude darovima iznenađenja, pa čak možete i prodavati stvari radi prikupljanja prihoda za funkcioniranje udruge. Po mom mišljenju, za to Vam nije potrebna fiskalna kasa ako se inače ne bavite gospodarskom djelatnošću. 

Ipak, praktično govoreći moram reći da vjerojatno niste u osobitoj opasnosti i ako budete jednokratno organizirali tombolu, s obzirom da se to tradicionalno kod nas organizira po manjim mjestima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×