Jump to content

LUTRIJA


Zajednica žena Bujštine

Preporučene objave

MI SMO UDRUGA ZAJEDNICA ŽENA BUŠTINE   

 zanima nas kako možemo prodavati lutriju , dobijemo razno razne predmete koji nam nemaju neku svrhu za nas i naše korisnike , pa bi ih rado na štandu prodale pod lutriju koja su naša prava i kako to možemo obaviti , treba li nam fiskalna kasa za to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Striktno teoretski govoreći, ovo što opisujete bi bila tombola. Tombola po Zakonu o igrama na sreću pripada u lutrijske igre, što znači da se na tombolu primjenjuju obveze iz Zakona o igrama na sreću (prethodna objava pravila i sl.), tako da ja to ne bih baš razglašavala kao lutriju. Međutim, Vi kao udruga možete prikupljati donacije, a za te donacije možete darivati ljude darovima iznenađenja, pa čak možete i prodavati stvari radi prikupljanja prihoda za funkcioniranje udruge. Po mom mišljenju, za to Vam nije potrebna fiskalna kasa ako se inače ne bavite gospodarskom djelatnošću. 

Ipak, praktično govoreći moram reći da vjerojatno niste u osobitoj opasnosti i ako budete jednokratno organizirali tombolu, s obzirom da se to tradicionalno kod nas organizira po manjim mjestima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija