Jump to content
DanijelX

Osigurati d.o.o. preko inozemnog osiguravatelja?

Preporučene objave

Morao bih osigurati svoj d.o.o. od Profesionalne odgovornosti na iznos od 1 milion EUR, prema zahtjevu klijenta iz UK.

Domaće osiguravateljske kuće se čine jako spore i nedovoljno pripremljene za ovakvo osiguranje. U dva tjedna jedva da sam uspio dobiti jednu ponudu, dok se u EU za pola sata preko internetskog formulara dobije ponuda. Također, domaća ponuda je drakonska, iznosi 5.000 EUR godišnje, dok vanjske kuće traže od 200 EUR do 400 EUR godišnje. Međutim, ne uspijevam naći kuću koja bi me osigurala jer nisam njihov rezident.

Da si uštedim vrijeme: da li je u EU zakonski dopušteno osigurati inozemnu tvrtku? Na primjer, da osiguravatelj u UK osigura moj d.o.o. koji je registriran u Zagrebu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To su dobrovoljna osiguranja, nisu zakonski regulirana, pa ne vidim zašto bi bilo nemoguće, čak štoviše, vjerujem da bi klijent iz UK imao više povjerenja u Vas da svoju naplatu može osigurati kod svog domaćeg osiguratelja. Međutim, očigledno je da niti strani osiguratelji ne žele uzeti kao rizičnog osiguranika nerezidenta, s obzirom da nisu sigurni kako bi u slučaju nastupa osiguranog slučaja ostvarili svoju naplatu, niti mogu garantirati za Vaše poslovanje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×