Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Ateisti

Podjela imovine

Preporučene objave

U braku sam 24 godine i od prve godine braka otplaćujem stan (otkup stana čak smo prilikom podnošenja papira za otkup kao članovi domaćinstva upisani i sin i ja) koji je glasio na mog svekrva. Prije 4 godine moj svekar je umro i suprug je naslijedio stan, znam da na naslijeđeno nemam prava pri raspodjeli imovine ali za cijelo trajanje otkupa moj suprug nije radio (kao dokaz imam da nije nigdje prijavljen) što znači da sam ja otplaćivala stan. Pitanje je, imam li ikakva prava na podjelu imovine prilikom razvoda. Sin je punoljetan ali imam malodobnu kći i sad bi trebala na ulicu. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost, bojim se da ste tu prepušteni na milost (bivšem suprugu), ako dijete bude s Vama, ona će ostvarivati uzdržavanje od oca, a eventualno ga možete utužiti za ulaganje u stan (ako je bilo koja od ovih rata otkupa bila unutar posljednjih pet godina), ali se bojim da ćete se teško naplatiti po bilo kojoj osnovi ako on nigdje ne radi. No možete se namiriti iz vrijednosti stana koji je njegovo vlasništvo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×