Jump to content

paušalni obrt uz mirovinu i najam apartmana


silva99

Preporučene objave

Poštovani,

idem u prijevremenu starosnu mirovinu,bavim se i najmom apartmana ljeti, a  uz to bih željela  bih htjela legalno raditi masaže .Ne znam kroz koju formu bih dodatno radila masaže i kako bi se to uz mirovinu i paušalno oporezivanje iznajmljivanja obračunavalo porezno?

Molim vaš odgovor jer sam se pogubila od pretraživanja po internetu.hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ključno je da provjerite što možete registrirati pod domaćom djelatnosti i dopunskim zanimanjem, jer je to ono što umirovljenici mogu registririati. Ukoliko tu može ići i masaža, nema problema. 

Inače, ako kao umirovljenik otvorite paušalni obrt, obustavit će vam se isplata mirovine za vrijeme trajanja obrta. Praktički nema drugog načuna da kao fizička osoba radite legalno masažu, jer bi to išlo pod drugi dohodak (ugovor sa svakim, joppd obrasci, uplate i sl) ili osnovanje (j)d.o.o., što, vjerujem, nije opcija. 

Što se tiče iznajmljivanja apartmana, tu nema zapreke. 

Ukoliko uspijete registrirati masažu ili nešto slično (treba naći nešto srodno budući to nitko ne provjerava) pod domaćom radinosti ili dodatnim zanimanjem, porez biste plaćali paušalno, a doprinose ne biste plaćali uopće. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , silva99 je napisao:

Baš vam hvala na brzom odgovoru.

Znači nema opcije paušalni obrt vezano za masažu ili njegu tijela, uz mirovinu? Baš sam na muci kako ovo realizirati s obzirom na šumu informacija i zakonskih odredbi .Hvala još jednom.

Postoji ta opcija, ali je nepovoljna. Naime, za vrijeme trajanja obrta bi vam se zamrnula mirovina, a pretpostavljam da to Vam to nije prihvatljivo. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija