Jump to content

Kad mogu u mirovinu


štrunfeta

Preporučene objave

Rođena sam  7,10,1961, godine, imam ukupno 25 godina rada,od 1.1.2019 dobila sam riješenje da imam za svaki 12mj (računa15) i da mi se dobna granica smanjuje za starosnu mirovinu, te riješenje da sam - osoba s invaliditetom zbog bolesti te zdravstveno stanje uzrokuje posljedice za zivot i rad od 1.1.1999.zaposlena sam s punim radnim vremenom od 1987 godine, rečeno mi je da već mogu u mirovinu koju???? starosnu ili invalidsku, i kolika bi mi otprilike iznosila prosjek neto plaće mi je 4350, kad bi bilo najpovoljnije otići u mirovni u. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na starosnu mirovinu imate 2026.god. kad navrsite 64 godine i 8 mjeseci starosti, a ako cete cijelo vrijeme provesti u radnom odnosu imat cete pravo u starosnu mirovinu otici godinu dana prije zbog benificiranog staza kojeg cete navrsiti od 01.01.2019.god radom u sistemu 12/15, sto bi znacilo da u starosnu mirovinu bi mogli otici kad bi navrsili 63 godine i 8 mjeseci zivota u 2025.god.

Uvjet za prijevremenu starosnu mirovinu nemate jer vam nedostaje radnog staza (momentalno sad 7 godina)

Vjerojatno mozete pokrenuti proces za invalidsku mirovinu.

Sa prosjekom neto place koji ste naveli ne nadajte se velikoj mirovini.

Najlakse cete izracunati mirovinu ovako:

"za izracuna mirovine buducem umirovljeniku trebaju se znati njegov "prosjecni vrjednosni bodovi" za sve godine njegovog radnog staza, ako ste vec u FINI izvadili "log i pass", onda se preko e-gradjani mozete dati izracunati mirovinu na stranicama HZMO-a, ako nemate "log i pass" za e-gradjani, prvo otidjite u najblizu FINU i prema postupku navedenom u linku to obavite.

Ako jos nemate uvjet za neku od mirovina „prijevremena starosna mirovina“ ili „starosna mirovina“ a takodjer ako imate uvjet za „starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika“, postavite kod izracuna uvjet na mirovinu bez uvjeta“."

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija