Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Stefani123

Najam poslovnog prostora

Preporučene objave

Obitelj ima u vlasništvu jedan poslovni prostor koji smo odlučili preurediti u stambeni te iznajmljivati kao takav jer kao poslovni stoji prazan već godinama. Prenamjenu nismo radili jer su nas uputili da nije potrebno dok god je sve prijavljeno i dok se uredno plaća porez. Čak smo upoznati s time da se struja i voda može prebaciti s industrijskog obračuna na obračun za kućanstvo. Sada smo počeli razmišljati o tome da stan iznajmljujemo kao dnevni najam, odnosno kao apartman. Sad nas zanima je li uopće moguće poslovni prostor iznajmljivati na taj način? 

Ispričavam se ukoliko tema ne spada pod stvarno pravo, slobodno neka me netko uputi gdje postaviti pitanje. 
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko bi se iznajmljivalo kao apartman, isti bi trebalo kategorizirati te sam sklon mišljenju da bi se poradi toga trebala napraviti prenamjena. U običnom slučaju najma kao stana (na ne/određeno vrijeme) poslovni se može iznajmiti kao stambeni.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×