Jump to content

Trebaju li sve žalbe ići preko nadređenog


hetta

Preporučene objave

Nisam znala kako točno nasloviti temu, ali....naš nadređeni (državna služba) traži da sve što imamo za pitati "Zagreb" (gdje nam je središnji ured) ili bilo kakve žalbe na bilo kakva rješenja (od godišnjeg odmora pa do rasporeda na radno mjesto) idu preko njega. I to na doslovan način, da on odobrava slanje tog nečeg dalje. Ne smiješ slati sam. Poziva se na dopis koji nam je svima poslao u kojem piše da ne smiješ (ne poziva se ni na kakvu zakonski odredbu, propis, išta....) i navodi u svom dopisu da je njemu poslat takav naputak iz Zagreba i da kršimo nekakvu hijerarhiju ako to napravimo, prijeti (indirektno) posljedicama. Jasno mi je da je cilj kontrola nad nama i da ne bi nekome slučajno žalba čak i bila uvažena. Ali me zanima ima li ikakvo zakonsko pravo na to. Dok pošaljem žalbu na nešto pa on poludi kad to sazna, da se imam na što pozvati zašto mu nisam trebala reći. Ne zanima me hoću li se zamjeriti ili ne. Niti da li će žalba biti uvažena nije presudno, ne mora nijedna biti uvažena, ali ako želim to napraviti da znam. Zanima me samo zakonska strana toga. Hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Piše samo rok i način (ne piše u koliko primjeraka). Doduše, način je malo dvosmislen. Ide na Odbor za državnu službu "putem ovog Ministarstva". Iz mojeg iskustva, to znači preko ljudskih potencijala, a ne preko trenutno nadređenog u gradu u kojem radim, a koji nije središnjica i nema ljudske potencijale. Prema tumačenju nadređenog ja sama ništa nigdje ne šaljem, sve ide preko njega, a to bi moglo u konačnici značiti i da on malo "zaboravi" poslati to, pa mi nema smisla da netko takvo nešto propiše ili zapovijedi.

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija