Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Micici

javni put

Preporučene objave

Poštovani, što mi je potrebno za upis puta/ceste u katastar? Naime taj put postoji preko 50 godina i njime se koristi svakodnevno desetak kućanstava. Već su susjedi pokušavali ići u Grad da pokrenu nešto u vezi toga, ali svakom su dali neki drugaciji izgovor. Meni je sad potreban da se taj put ucrta jer ne mogu dobiti dozvolu za dograđivanje jer nemamo pristupni put. Svi susjedi su slozni i zele potpisati sve što je potrebno. zahvaljujem se na svakom savjetu. Pozdrav!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Je li put na zasebnoj čestici ili je (što je vjerovatnije) dio susjednih čestica čiji su se vlasnici odrekli dijela istih za put? Trebalo bi i vidjeti ima li ga grad evidentiranog kao nerazvrstanu cestu. No, sve i da imaju te je evidentiran prije donošenja odredbi Zakona o cestama kojim ga mogu ucrtati kao oće dobro u vlasništvu JLS, naravno da dokumentacija za to košta pa im se zbog toga to ne radi.

, Micici je napisao:

Svi susjedi su slozni i zele potpisati sve što je potrebno.

Poradi ovoga valjalo bi vam raspitati se (kad već JLS ne poduzima ništa) u uredu državne uprave za prostorno uređenje i gradnju, ima li smisla i koristi za vas od čl.171 Zakona o prostornom uređenju.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×