Jump to content
Martina.Martina

Dugovanje

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me jedna stvar ako netko može pomoći...naime posudila sam novce jednoj ženi, oko 130 tisuća kuna je u pitanju...ja sam digla kredit na svoje ime i njoj dala novce...to je nebitno u priči, ali čisto radi pojašnjenja...imam hrpu sms poruka gdje smo se mi dogovarale oko tog novca, di je ona navela svoj iban na koji ću joj uplatiti novce, pa drugi poslovni iban di ću isto uplatiti novce...imam poruke di me pita koliko je još ostalo kredita, jer kao želi ga prijevremeno zatvoriti...imam mailove di mi šalje da mi je uplatila iznos rate i slično...to sve traje od 03/2016 godine. Zadnje dvije godine njena mama sa svog računa meni svaki mjesec uplaćuje iznos koji je jednak iznosu rati kredita, u lipu...zadnji mjesec mi nisu uplatili a i do sada imam iskustva di sam se morala pošteno potruditi da plate...inače imam i poruke di ona meni piše da će kredit biti zatvoren do ljeta 2016. Moje pitanje je da li se prevara može tužiti na sudu, odnosno da li ja nju mogu tužiti na osnovu emailova i sms poruka koje imam jer ona sad tvrdi da ja nisam dignula nikakav kredit i da nema što ona meni vratiti ? Znači nebitno je što je to kredit, mogla sam ja te novce imati da me krivo ne shvatite...ne bitno je odakle sam novce dala, ali da li nju mogu tužiti da je rekla da će mi lovu vratiti za tri mjeseca,to imam pismeno, a nije to učinila. Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete pokušati s kaznenom prijavom za prijevaru, ali činjenica da je ona Vama plaćala nešto i onda prestala, ukazuje na to da kod sklapanja ugovora nije postupala s prijevarnom namjerom, što znači da izostaje kazneno djelo. Međutim, kao što kaže Borbena, možete je tužiti za isplatu dužnog iznosa u građanskoj parnici.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ali vrlo brzo, svega dva ili tri mjeseca nakon podizanja kredita je počela kasniti sa ratama...odnosno uporno je tvrdila u porukama da će sljedeći mjesec zatvoriti kompletan kredit i do danas to nije učinila nego je ovaj mjesec odlučila prestati plaćati...uzela sam danas odvjetnika i ima tu još nekih dodatnih detalja i napisati će mi prvo dopis sa onim što ja želim i navesti sve činjenice da zna što sve ja imam od dokaza pa se eto jedino mogu nadati kad to dobije od odvjetnika da će se prepasti i platiti 🙄

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×