Jump to content

Prekršajni postupak-prometno redarstvo


Gondar

Preporučene objave

Pozdrav, zamolio bih ako bi mi netko mogao napisati ukratko kako ide prekršajni postupak, treba mi u vezi posla za prometnog redara tj imam uskoro ispit. Znači od trenutka kad je izdana obavijest o počinjenom prekršaju, što nakon toga ako se ne plati, rok za žalbu, kakva je procedura na sudu u slučaju žalbe itd, uglavnom te najvažnije stvari za posao što bih trebao znati, zahvaljujem se jako puno i šaljem pivu brzom poštom :-D.

uređeno: od Gondar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostavlja se obavijest i vlasnik/korisnik može platiti pola kazne u roku od 3 dana ili poslati podatke korisnika koji je parkirao vozilo. Na tu obavijest nema prava žalbe.

Ako pošalje podatke korisnika (ili svoje, ako mu je cilj ići na sud, tj. prigovarati), on (osoba čiji su podaci dostavljeni) dobije na svoju adresu obavijest da plati pola kazne u roku od 3 dana, a ako ne plati, dobije obavezni prekršajni nalog na punu kaznu (od koje može platiti 2/3 u roku od 8 dana) i troškove postupka. Na taj prekršajni nalog se može žaliti, pa onda o svemu dalje odlučuje sud.

Ako ignorira obavijest i ne pošalje podatke niti plati, vlasniku dolazi obavezni prekršajni nalog za nedavanje podataka (najgora opcija, jer je kazna daleko veća nego za parkiranje). Tu isto ima pravo žalbe, pa se sve šalje na odluku sudu.

Ako u bilo kojem trenutku netko plati kaznu (tj. dio kazne koji je u tom trenutku moguće platiti), po obavijesti ili obaveznom prekršajnom nalogu (uz koji se moraju platiti i troškovi), daljnje postupanje prestaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na natječaju su stavili za područje testiranja prekršajni postupak, i izvor za pripremanje kandidata prekršajni zakon, i to je to. No siguran sam da za prometnog redara 99% toga iz prekršajnog zakona neće biti na ispitu nego samo ono uže s čim se bave, pretpostavljam taj dio prekršajnog postupka koje ste napisali iznad. Ako imate još kakve informacije što bi moglo biti bitno za prometnog redara bio bih zahvalan na tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija