Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
neighborhood123

Odlaganje otpada kraj ograde

Preporučene objave

Postovani,

U nastavku slijedi kratki opis situacije koji prethodi trenutno aktualnom problemu kako bi imali sto jasniju sliku:

Vec duze vrijeme imamo problema s susjedima koji su zapoceli prosle godine pokretanjem postupka  ishodovanja rjesenja o izvedenom stanju za dio kuce koji u 70-ima nije izgradjen u skladu s tadasnjom gradjevinskom dozvolom i projektima. Nakon sto su moji roditelji predali zahtjev krenule su primjedbe od strane susjeda. Moji roditelji su otklonili sve nedostatke koji nisu u skladu s zakonom o prostornom uredjenju . Dok je kuca prlagodjena svim zakonskim regulativma , nastavljen je postupak te nam je izdano rjesenje o izvedenom stanju od Upravnog odjela za prostorno uredjenje, gradnju i zastitu okolisa  Zupanije.

Tome su prethodile zalbe od strane nasih susjeda na svim mogucim instancama. Svaka zalba je odbijena (Zadnja od Ministarstva graditeljstva i prostornog uredjenja).
Necu ni ulaziti u verbalne ispade i vrijedjanja preko ograde za vrijeme cijelog tog postupka. Ja sam zamolila roditelje da ostanu mirni i da ne ulaze u nikakve rasprave jer ce Zakon na kraju krajeva sve rijesiti.
Dakle, ta tema je za mene rijesena. Medjutim ne i s njihove strane.
 
Prosli tjedan sam posjetila roditelje i primijetila intenzivan neugodan miris u straznjem dijelu kuce i na vanjskoj terasi.Imali smo goste koji to mogu takodjer potvrditi.
Ispostavilo se da su susjedi tik do ograde tocno na visini vanjske terase gdje ljeti svakodnevno boravimo iskopali rupu cca. 1m x 0,5m ogradili je niskim drvenim letvama i u nju bacaju sve otpatke iz domacinstva (mozda i fekalije) i zivotinjske lesine.
Miris , ovisno o dnevnim temperaturama, postaje nesnosan. Osim toga se bojimo prenosenja bolesti ili privlacenja stetocina . Rupa je dovoljno udaljena od njihove kuce da im ne ulazi miris.
Susjedna parcela je dovoljno velika za izgradnju jos dvje kuce tako da ovo mjesto gdje je iskopana rupa odabrano cisto zbog psihickog ( sad vec i fizickog) maltertiranja i inacenja.

Kontaktirala sam komunalnog redara te sanitarnu inspekciju i dobila odgovor da to nije u njihovoj nadleznosti. Sto mogu napraviti ?Kome da se obratim?

Zahvaljuje unaprijed!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×