Jump to content

Prepis kuće maloljetnim unucima


skatana

Preporučene objave

Poštovani!

Muž i ja smo vlasnici kuće  na kojoj nema duga niti nikakvih problema. Kuču smo kupili več sagrađenu. Zemljište  na kojoj je kuča je na jednoj parceli pod svojim katastarskim brojem,a jedan manji dio na drugoj i na tome  nije ništa  sagrađeno.  Imamo dva sina. Stariji je usmeno  izjavio da ništa ne traži, jer sa ženine strane ima dovoljno  A da niti neće  imati djece. Mlađi  sin je oženjen  i ima troje djece  9,5,3 god.starosti . Imali smo namjeru s njima napraviti ugovor o dosmrtnom ili doživotnom  uzdržavanju,no pokolebali smo se jer je sin počeo u zadnjih 8 godina kockati. Želimo  osigurati unuke . Supruga je dosta blaga  i ne usudimo se ni sa njom ništa ugovarati. Ostavili bi unucima kuću  i svu zemlju koje nema puno oko nje,al dovoljno da se dogradi jos dodatnih prostorija . Zanima me jel to izvedivo. Isto bi željeli  da jednog dana unuci ne istjeraju roditelje na cestu,a i da jedan drugog ne ucjenjuju prodajom svog poklonjenog djela,ili prodajom naknado dogradenog djela. Naprimjer da ga dogradi moj sin pa zakocka i da djeca imaju probleme sa nekim nepoznatim. 

Jel u praksi postoje takve kombinacije,kod koga to ovjeriti,suda,ili javnog bilježnika? Svjesni smo  da zbog njihove malodobnosti roditelji ostaju njihovi skrbnici,jer zasada sa snahom uspijevamo namiriti sve troškove  života, a u nama je još nada da će se početi  liječiti. Htjeli bi to obaviti što prije,jer ja sam bolesna a kako nitko unaprijed nezna  kad če  umrijeti da se ne dogodi da završi  u krivim rukama. Ili možda imate saznanja o nekoj drugoj soluciji tako da djeca jednog dana ne postanu beskućnici?Oprostite na duljini pitanja.

Hvala na pomoći oko tumačenja  prava!

L.P 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete s djecom sklopiti ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, jer je očigledno da Vas maloljetna djeca ne mogu uzdržavati, jer su maloljetna, ne mogu davati uzdržavanje na način kako bi moralo glasiti u ugovoru.

Djeci možete pokloniti nekretninu, tada roditelji ne mogu raspolagati nekretninom bez suglasnosti suda u izvanparničnom postupku (dakle, ne mogu istu otuđiti ili opteretiti), a roditeljima zasnovati pravo doživotnog korištenja nekretnine. To je jedina opcija koju vidim, koja nije bez mana, ali mi se čini da je jedina moguća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani  Ruby puno hvala na odgovoru. Jasno mi je da sa unucima ne mogu sklopiti ugovor o bilo kakvom uzdržavanju jer su mali. To smo htjeli sa roditeljima,ali kao što sam navela razlog radi kojeg smo odustali,trebala mi je uputa kako da ipak to bude na unuke da jednog dana  roditelji to ne prodaju,a opet da roditelji mogu živjeti  u kuči doživotno. To je najbolja opcija za jedne i druge. Hvala još jednom! L.P

uređeno: od skatana
Krivo napisano slovo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija