Jump to content

Parcelacija k.č. u zelenoj zoni + uknjižba u gruntovnici


bonobo

Preporučene objave

Situacija je sljedeća:

Na jednoj katastarskoj čestici, u zelenoj zoni, nalaze se 2 manja objekta te su oba objekta legalizirana. Vlasnik k.č. darovnim je ugovorom darovao 1/4 površine k.č. kao i drugi objekt.
U izvadku iz zemljišne knjige stoji (pod sekcijom "Vlastovnica"): "Temeljem ugovora o darovanju nekretnina od XX. XX. 20XX. godine predbilježuje se pravo vlasništva, za korist: X.X."

Pitanja:
1. Koja je točno procedura za upis vlasništva tog darovanog dijela (1/4) katastarske čestice, ako se ista nalazi u zelenoj zoni, tj. može li se parcelirati?
2. Ako može, je li za cijeli postupak dovoljan samo ovlašteni geodet?

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako vam je potreban ovl.geodet jer se nakon izdavanja rješenja o izvedenom stanju radi elaborat za evidentiranje građevine u katastru da prijavnim listom za ZK. Da li će se moći parcelirati na dvije čestice sa dva objekta, dvojim. Prije će se desiti da svaka legalizirana građevina dobije svoju česticu (česticu zgrade), no to će vam najbolje pojasniti u upravnom odjelu za prost. uređenje i gradnju kao i ovl.geodet uvidom gdje se točno nalaze te što u tome pogledu kažu odredbe za provođenje prostornog plana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U redu.
Trebam li u bilo kojem trenutku u tom procesu prisutstvo/potpis osobe koja je vlasnik k.č., tj. ove osobe koja daruje dio zemljišta i drugi objekt?
Također, uvidom u zemljišne knjige, vidim da niti ta osoba (vlasnik k.č.) nije provela upis vlasništva te k.č. koju je i ona naslijedila od osobe koja je sad pokojna.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija