Jump to content

Nametljivo ponašanje


Coco30

Preporučene objave

Poštovani, gospoda me tuži za nametljivo ponašanje radi poruka upučeni njoj, navodi da se osječa uvrjedeno a mene zanima kako osobi koja malo se prijeti da joj se više ne javljamo jer će nas prijaviti, da joj ne šaljem poruke a malo mene i supruga zove sebi na ručkove polazi to za rukom da ona nas tuži? Dobili smo od policije poziv za kazneni prekršaj. Dužna je meni i suprugu novac, sa moga broja dobivala je poruke u kojima se taj novac zatražuje, jest da je pisano na ne baš lijep način ali iz razloga što nas ucjenjuje, malo će vratiti malo ne. Nego mene zanima, obzirom da su u mojoj pp rekli da osoba ima pravo tužiti za nametanje samo u slučaju da ignorira poruke ili izbjegava osobu koja joj iste šalje, kako su joj uvažili te iste poruke kao dokaz za nametanje a ista ta osoba s nama je do neki dan ručala, dakle malo nam se prijeti da ne šaljemo malo traži pomirdbene ručkove u svrhu dogovora i kakav je vaš pogled na ishod ove situacije??? Dakle u mojoj pp meni govore da je nemoguće nekoga tužiti za to dokle god ta ista osoba ima doticaj samnom dok iz njene pp stiže u moju dopis o prijavi? Moguće da je optužila samo mene za poruke bez da kaže stranu u kojoj je donedavno ponovno bila u dobrim odnosima sa nama, pa su joj to priznali ali kako će to proći na sudu kada čuju našu stranu priće obzirom da nas je tužila oboje i iskaz koji smo dali gdje i suprug i ja navodimo da smo bili kod nje  na njen poziv nakon čega ona nas na telefon ponovno psuje i nakon toga ponovno dobiva moju čitabu? Dakle njeno se uvažava jer ima dokaz pismenim putem a njene prijetnje i donedavni doticaj sa nama nema nikakvu ulogu u svemu tome. Koja priča pije vodu naposljetku ova u kojoj nam kažu da za takvu optužbu osoba koja nas tuži ne smije kontaktirati nas da bi joj tužba prošla ili će na sudu proći ovo sve što joj je prošlo u policiji u njenoj obližnjoj pp? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije joj ništa "prošlo", nego kod prijave nije rekla da i ona zove vas, nego da samo vi zovete nju, tj. rekla je samo jednu stranu priče.

Ako je ovako kako pišeš (obostrano pozivanje i kontaktiranje te raniji dugovi), onda nema nametljivog ponašanja. Međutim, nema niti normalne komunikacije, pa je onda bolje ne komunicirati.

O kolikom dugu se radi i imate li kakav dokaz?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dugu od 50.000 eura, radi se o "majci" supruga, dakle 2017 je tražio svoj novac, otada ucjenjuje sa time za šta mu treba sa odnosima ako nije sve kako ona želi odmah uvjetuje da mu neće vratiti itd itd.. Medutim sve je to zapakovano radila i smišljeni. Nama se prijeti preko poziva i vrijedna i ucjenjuje kako nebi imali dokaza a ona je skupljali poruke u kojima ona kak nalaže da se mi njoj prestane o javljati jer će nas peijaviti(prijaviti nas a ona nama duguje). Navodi da je javljanju bilo svakodnevno i tu je lagala jer nismo pričali po par mjeseci pa opet ona zove da uspostavi kontakt nas naravno to nije navela.. Imamo sve isplate i prebačaje s računa tako da to nije sporno. Prijavila nas je u trenutku kada smo odlučili novce zatražiti sudski na što smo ju upozorili. Prije mjesec dana smo bili po njenom pozivu kod nje, kao da izgladimo stvari, medutim nakon nekoliko dana ista priča. Mene vrjeda u ovom svemu to što su me kao kriminalca ispitivači tamo jer me prijavila žena koja nas zapakovano ugnjetava i što mi nju nismo imali na osnovu čega prijaviti iako smo pokušali a ona je svjesno to radila da nama spakuje. Dakle obzirom da imamo pozive upučene prema nama njene, ovo neće samo tako proći želite reći? Imamo pozive i poruke u kojima ucjenjuje supruga za auto a nakon toga se ona kao nama prijeti da će nas prijaviti što joj je i prošlo u pp jedinici gdje pripada. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imamo, u porukama malo prijeti da će nas prijaviti pa nakon toga ponovno naziva i ona piše i ucjene radi, dakle mogu očekivati da će DO slučaj odbaciti. Nisam nikada imala problema sa zakonom i ovo mi užasno pada. Zanima me još samo kroz koje vrijeme ćemo znati otprilike odluku Do? Hvala Vam na info

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija